Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Sep 12

Det här med Ironman en runda till…

Ni är säkert skittrötta på skiveriet om Ironman men jag känner ändå att jag vill dra det ett varv till. Det tog tre dagar, sedan var alla platser till nästa års tävling sold-out. Bättre kvitto kan man inte få på ett mycket lyckat evenemang. Sen att en och annan kalmarbo numera är lomhörd på vänster öra efter målgångsspektaklet på stortoget, det är liksom sånt man får räkna med om man ska vara fortsatt framåt.

Hos mina krisade 40-åriga vänner är hybrisen till den närmaste total. Under veckan har vi i sociala medier kunnat följa anmälningarna droppa in som om det vore överklagan på ett bygglov för ett nytt konstmuseum, detta följt av hundratals lycka-till-jag-är-så-imponerad-av-dig-kommentarer. Och visst är det en bragd att ta sig i mål, men faktum är att många kommer inte ens till start.

En annan vän hade till och med ringt ner till simhallen och frågat lite snällt om deras utbud av crawlkurser. Kvinnan på andra sidan hade skrattat och sedan sagt: Kom tillbaka 2015! Vem kunde förutspå att krålkurser skulle komma att bli en blomstrande marknad i Kalmar? Och tänk på stadens alla cykelaffärer som måste fått en rejäl revansch, aldrig någonsin har man sålt så många nya tempocyklar, med stödhjul.

Skämt och sido. Det är nu vi når klassisk småstadsproblematik. Visst, det är fantastiskt att platserna är slutsålda, men samtidigt känns det också lite märkligt. För som jag fattat det är väl Ironman i grund och botten business, och i en marknadsekonomi så hade det naturliga steget varit att tävlingen vuxit? Ni vet, utbud och efterfrågan. Och med en växande tävling, så hakar ju både kommun och näringsliv på. Men helt plötsligt har vi för smala vägar, för få platser på crawlkurser och för lite hotellrum.

Även fast det kanske är den bekvämaste lösningen att begränsa tävlingens platser så tycker jag att ribban ska höjas. I dessa folkhälsorörelse-tider finns det enorma pengar att tjäna, om det nu är det vi är ute efter.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar