Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Mar 12

Det här är Oskar vår nya kock!

Då är det dags, vi klipper bandet och kör vidare inne i köket på Kallskänken. Jag säger hej och välkommen till mitt sätt att laga god mat, jag är ganska säker på att ni kommer att trivas.

Oskar heter jag, en ganska normalt galen kock med erfarenheter från kök runtom i världen och med en grundkärlek i det europeiska köket, allt från nordligaste Lappland, ner till medelhavets stränder.

Nu ska jag fylla Segers skor här inne i Kallskänkens hjärta (han vill ju börja ha kavaj på sig om dagarna, helt ofattbart!).

Jag tänker fortsätta bjuda på god husman, och fortsätta att utveckla Kalmars intresse för bra mat, tillagad på bra råvaror, mycket gutt och med massor av kärlek. Seger är ju riktigt bra på det här med matlagning, så jag plockar upp stafettpinnen och fortsätter i hans anda.

Svensk husmanskost har självklart en bas i vårt sätt att laga mat, och jag kommer att sätta mig sjäv i skiten genom att snurra raggmunkar, jag kommer servera torsk med äggsås, långkoka fläsk, vispa ärtsoppa och steka Wallenbergare till dagens rätt, var så säker.

Men husmanskost för mig är även att ta sig utanför vårt lands gränser, för i hela världen lagas det ju faktiskt husmanskost, där mammor och pappor har lagat fantastisk mat i århundraden, men på olika sätt, med olika råvaror och kryddor. Så bli inte förvånade om det dyker upp en krämig risotto, en het gulasch eller en galet ostig moussaka som dagens rätt. Min filosofi är att om det är vällagat, har massor av tradition och bra smak, så är det ta mig fan husman, oavsett vilket som är ursprungslandet.

Jag älskar matlagning och människor som brinner för matlagning som jag gör, och jag vill gärna dela med mig av det jag kan till dom som vill lära sig. Det pratas ofta om att kockar är bittra gamla gubbar som surar inne i sitt kök. Det stämmer inte med mig. Så därför bjuder jag in er att komma och snacka mat med mig, vad det än gäller!

Har du funderingar över vad du ska bjuda första dejten på i helgen, eller vad du ska laga till svärmor, så kom in och fråga mig. Ska du ha tjejmiddag på lördag och har kört fast i tacoträsket? Kom in eller ring, så ska jag inspirera till något roligare.

Eller har du någon matteknisk fråga, som hur man bäst tillagar en torskrygg, vad oxfilén ska har för kärntemperatur, hur man slår en bra bea, hur man får brödet extra frasigt, eller hur man bäst tar tillvara på hallon? Släng iväg ett mail, ring mig eller titta in och få lite inspiration. Jag finns på plats på Kallskänken nästan varje vardag fram till 16 och jag bjuder gärna på en kaffe och snackar matlagning med en själsfrände, så länge tid finns.

Håll även utkik efter nya bufféer och festmat om du vill ha det färdiglagat. Nilsson, Seger och jag kommer gärna hem till er med en komplett middag, oavsett hur många ni är.

Jag hälsar er välkomna till min matlagning med fem ord: Bra råvaror, kärlek, Mycket Gutt!

Oskar Anneborg

oskar@kallskanken.nu

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar