Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Aug 11

Den är vidrigt bra

Vi hade en fantastisk restaurangupplevelse igår på Caina här på Norrmalmstorg. Italiensk fine-dining i en snygg och fräsch miljö. Enkla rena smaker, opretentiösa upplägg och klassråvaror. Vi åt en makalös charkplatta med nya favoriten Lardo, sköljde ner den med ett bättre vin, gravad pilgrimsmussla, halstrad anklever på spenatpasta, grillad aborre samt lite citronsorbet till efterrätt. En av mina bättre restaurangbesök hittills i livet.

Storstaden är sig lik, det tog mig lite drygt en timme att hitta en parkeringsplats och det höll på att kosta mig min mentala hälsa samt mitt förhållande. Hade jag haft två ungar i baksätet hade jag garanterat fått en hjärtinfarkt. Tydligen hade man spärrat av stora delar av innerstan för att det pågår någon form av kongress. När jag äntligen lyckades hitta en ruta på Sibyllegatan belönades den med en p-bot på 550.

Här på Nobis Hotell jobbar den smått legendariska Marcus Nyman, han är sig lik för er som känner honom. Jag skulle kunna släppa en bok om alla hans upptåg och historier som finns.

Gårdagens citat går ändå till den pojksöta säljaren i J. Lindebergbutiken. Jag gick in i mitt kläd-mode och ställde den svåra frågan om hur vårens kollektion ser ut, dvs 2012. Han tittade på mig allvarligt, kisade lite på ögonen och sa på sin stockholmska dialekt:

-Den är vidrigt bra.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar