Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
25
Jul 11

Del i loge säljes

Helgen har präglats av den ofattbara tragedin i Oslo, vi frossar i nyhetsflödet för att försöka förstå. Mest tagen blev jag av bilderna från minnesgudtjänsten och utanför kyrkan när man ser den massiva sorgen.

Jag fick besök av min broder Superjens i fredags och det blev en stillsam afton med oxfilé, Amarone och samtal, mycket trevligt.

I lördags packade vi Kallskänksbussen för att leverera ett bröllop. Gazpacho med handskalade räkor samt till huvudrätt lammytterfilé med chevrépotatis, bakad tomat, cesarspenat och rödvinssås. När vi kom fram trodde vi att vi stött på en bättre fiskdamm alternativt ett polskt flytkingläger, det visade sig vara vårt kök.

Det gick enormt bra och jag tror nog trots dom mediokra förutsättningarna i ladan att detta var vår bästa catering någonsin. Lammet blev perfekt.

Med blåljus och ilfart från östra Öland drog vi snabbt som fan från bröllopet för att hinna till Håkan Hellström på Svensk Fastighetsförmedling…nej, förlåt…Håkan på Guldfågeln arena. När vi sladdade in på parkeringen kunde man höra Ola Salo hylla, Tommy Granlund.

Under Håkanspelningen blev det full fart i vår loge och det gjorde att vår loge snabbt blev en samlingsplats, vi sjöng och dansade. Producent-Petter som lider av ordningsmani städade konstant och vid ett tillfälle råkade han stöta emot Lex-Gabriel och tappade en bricka med tomglas på golvet utanför logen. Detta fick en dam till att totalt gå upp i limningen och gapa på oss att vi minsann skulle städa upp, vilket Producent-Petter också försökte göra men det blev svårt eftersom den rabiata kärringen vägrade sluta gapa. Och när jag kommer ut logen får jag också mig en omgång, då är det tydligen jag som tappat brickan och man kan fan inte bete sig hur som helst bara för att man varit med på TV och har Kallskänken, säger kvinnan som nu är i total psykos. För alla er som såg detta ber vi om ursäkt, det kan inte sett bra ut. Del i loge säljes.

Annars tycker jag evenemanget var bra, stort cred till Per som styrt och ställt med detta. Tydligen sålde man totalt 7500 vilket ger ett bättre tillskott i kassan än väntat. Dock ska man ha klart för sig att det inte är några jättepengar på sista raden men helt klart ett värdefullt test av arenan och organisationen. Tydligen har man varit rätt nervös över planen på GFA med tanke på regn och tycket från scenen, men det ska nog inte vara några större problem.
Bästa historien var ändå ner Kalmar FF:s ungdomstränare Berka kom med grabbarna till deras omlädningsrum i fredags innan träning och när dom går in i rummet inser dom att det var omgjort till ett discorum med discobelysning och två soffor. Ge Håkan vad Håkan vill ha.

Igår grillade jag och Seger till lite drygt 200 friidrottare från Danmark och Småland som hade tävlingar på gamla Fredriksskans. Jag frågade om inte jag kunde få presentera maten i mikrofonen. Det tyckte arrangören var kanon bara hon fick säga ett par saker innan. Först drar hon lite praktiska saker och sedan viskar någon i hennes öra: Tyst minut. Och hon ber alla ungdomarna om en tyst minut. Något som danskarna språkmässigt inte tycks förstå som gör den tysta minuten väldigt ovärdig. Efter den tysta minuten upplever jag att kvinnan lite irriterad som just avslutat den tysta minuten och hon säger i mikrofonen över hela Fredriksskans:

-Ja, tänk er själva. Det kan mycket väl komma en galning och skjuta ner alla här. Det hade väl inte varit så roligt! Nu lämnar jag över ordet till kocken!

Kan varit den tyngsta och mest osmidiga påa jag någonsin fått och kommer att få.

Och på tal om språkförbistringar. Min eminenta duktiga kock och vän Seger när en förvirrad dansk friidrottare hade svårt att förstå vad Aioli var. Då vänder sig Seger om till mig och frågar:
-Vad heter majonnäs på engelska?

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar