Se fler 
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
20
Apr 11

David Elm ikväll?

Diskussionen har gått var i såväl tidningar som forum. Ska David Elm ska mottagas med burop på Guldfågeln ikväll? Om jag får bestämma. Inte en chans. Att håna en spelare som bland annat var en del av guldlaget 2008 och som ärligt talat hellre hade spelat i Kalmar FF om erbjudandet hade matchat Elfsborgs, känns sådär. Att David i framtiden återigen ploppar upp i den röda tröjan är inte heller omöjligt. Men som Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson sa så fint: Kalmar ska veta sin plats i näringskedjan.

Ska man se det ur ett annat perspektiv så tror jag en rejäl hyllning med stående ovation gör honom mer labil inför matchen än ett triggande burop. En sak är säker, jag kommer i alla fall höja rösten när jag läser upp hans namn.

På tal om det ska ljudet ska vara åtgärdat till ikväll, lill-Thomas har lagt 32 timmar i helgen på att montera ner samtliga 36 högtalare för att byta slutsteg. Tror typ att talarna går från 400 watt till 1400 watt per burk. Hur som helst, det blir en rejäl höjning av ljudet. Den underleverantör från Göteborg som installerade ljudet åt NCC finns på plats och enligt dem så är det samma ljudanläggning som Nya Gamla Ullevi man installerade. Tvek på den. Hur eller hur, stor hjälteinsats från lill-Thomas men även från byggetablissemanget Ronny, Roland och Micke som tog tag i problemet direkt och får det åtgärdat. Imponerande. En helt ny fotbollsorganisation.

Har så mått börjat ladda upp för vår resa till vinresa till Verona på måndag. Det kommer att bli, Mycket Gutt.

Be Sociable, Share!

27 kommentarer

 1. Skulle aldrig hylla ngn i Ellos tröja.. Äckligt lag med äcklig ledning…

 2. Bra stavat snabb med tangenterna

 3. Om han hånas så bekräftar det ju bara vad jag tycker om fotboll och dom som tittar på det..

 4. Menar du att vi ska skrika hans efternamn när du höjer rösten ??

 5. Jag tycker inte att det är upp till speakern att besluta vilka som ska hyllas och inte. Dina personliga åsikter kan du hålla för dig själv.

  • Framtidens fotboll

   Snacka om att andra ska hålla sina personliga åsikter för sig själv och sedan uttrycka sina egna under signaturen ”KFF”…ehhh…och sedan när är det inte längre ok att uttrycka sina egna åsikter på en egen blogg?

 6. Vi måste veta vår plats i näringskedjan så det är väl klart att vi ska hylla. Det är så lägre stående människor måste göra.

 7. oavsett vad man har för personliga åsikter tycker jag en speaker ska vara neutral när han läser upp motståndarlagets spelare. dina personliga åsikter får du uttrycka någon annanstans. det är en brist på respekt mot de som faktiskt har andra åsikter än dig. det är rent av pinsamt om du ”välkomnar” han tillbaka och en spark i skrevet mot många Kalmar FF supportrar. tack för mig

 8. Man kan välja att förhålla sig neutralt. Ingen reaktion alltså vid presentationen av David, varken positivt eller negativt.

 9. Kan delvis hålla med signaturen: KFF om att jag ska vara neutral som speaker.

  Anledningen varför jag väljer att ta ställning är för att jag frågat väldigt många hur dom resonerar och i stort sett alla tycker att David trots allt förtjänar någon form av värdighet. Han blev ju inte ens avtackad efter försäljningen till Fulham.

  Men jag kan väl aldrig ta ett beslut huruvida publiken ska agera, det är ju alltid upp till var och en. Men lika väl som man viglar upp burop i vissa forum så måste man väl också få vigla fram lite kärlek.

  Ikväll kommer vissa bua,och vissa applådera. Och det sammanfattar väl ändå hela situationen på ett demokratiskt sätt.

 10. Vi ska bara bry oss om våra egna när vi spelar hemma på Guldis. David gjorde ett gott jobb när han var här och nu spelar han i en annan förening. Inget konstigt med det. Det måste vara bättre att hylla de som ska prestera i Kalmar FF.
  De som vill hylla eller bua åt David kan ju göra det efter matchen eller skicka ett tack-kort…….
  Lägg energin på Santos och kompani!

 11. Vill instämma med föregående talare. Oavsett vad DU tycker Martin, måste du hålla dig neutral när du läser upp motståndarlagets namn. Man måste inte göra en värdering – detta är upp till publiken )som troligen delvis kommer applådera och delvis bua).

 12. Skärp dig Johan, klart David ska hyllas, han är en hjälte, det e ju inte hans fel att blev så här..

 13. det får stå för dig… för mig är han död.

 14. ja, jag står för att David Elm ska hyllas av Kalmarpubliken i kväll… men du har rätt till din åsikt med, även om jag inte håller med

 15. Håll dej neutral.höj inte rösten för david,

 16. Vad hade David Elm varit utan Kalmar FF?? Förmodligen hade han fortfarande harvat runt i Falkenberg, om inte i ett ännu sämre lag. Svårt se att någon annan allsvensk klubb en Kalmar skulle värvat honom vid det skedet i karriären.
  Därför tycker ja du bör hålla dig neutral, då de flesta ja pratat med uppfattar honom som en riktig svikare.

 17. Jag ser helst en neutral uppläsning. I kväll är David i min en motspelare som vilken som helst och ska därför behandlas därefter. Jag har således inte för avsikt att varken jubla eller bua. David gjorde mycket bra för föreningen när han spelade här och han förtjänade en hyllning när han lämnade. Med lite fingertoppskänsla hade en avtackning skett under någon av matcherna efter att han lämnat, jag vill minnas att jag såg honom på läktarna ett flertal tillfällen efter försäljningen.

  Att däremot från föreningens sida initiera en hyllning, för det är ju vad ett positivt särskiljande av David mot övriga Elfsborg i praktiken blir, när han kommer hit som en spelare i motståndarlaget känns helt fel och som ett stort steg tillbaka. Motståndarlagen har historiskt sett blivit alltför vänligt mottagna när de kommit till Fredriksskans, med en underdånighet som endast överträffades av när Elfsborg hemma mötte Djurgården för en 5-6 år sen och spelade hela DIFs skiva inför matchen. Detta är något som blivit mycket bättre sen du Martin tog över som speaker. Behåll därför det professionella förhållningssättet mot motståndarlagen oavsett vilka som spelar där. Sedan får publiken reagera som den vill.

 18. En ny match, en ny motståndare och 3 nya poäng.
  Business as usual.

  All U need is love.

 19. Ylwa: Undra vem det är som ska skärpa sig. Pinsamt att man ska få pissa på föreningen som lyft upp hela familjen elm. Om inte KFF/ Nanne tagit tag i Rasmus Elm utan låtet han glida in hos väderstrecket så kan jag lova dig att han hade inte spelat i Holland i dag. Familjen Elm har väldigt mycket Kalmar FF och Nanne att tacka – den älste brodern elm hade kunnat vara kall och säga att det bara var KFF som gällde vid hemvändning. Finns inget vidrigare lag än ellos.

 20. Varför i hela friden ska man hylla en spelare som gått till ett annat lag? Ser helst att han aldrig kommer tillbaka, vilket jag inte heller tror han gör.

  Pinsamma Kalmar FF, det är nog bara våran förening som skulle få för sig att höja rösten när hans namn blir uppläst… Håll din röst i samma tonläge som alla andra som blir upplästa i Elfsborg. Tror knappt mina öron att det snackas om hyllningar. 2008 är dåtid, själv försöker jag leva i nuet och kommer bua mig hes!

  Hoppas verkligen fler ser det pinamma i detta…

 21. Bara att konstatera! du och ylva kanske några till var ute o cyklade ganska ordentligt. Ingen pissar på oss. Stolt kalnarbo.

Lämna en kommentar