Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
02
Dec 11

Charmigt töntig med kö till dörren

Igår var det premiär för Receptfritt, matprogrammet som sänds live från mitt kök torsdagar 10.03. Det gick bra, men framförallt var det riktigt roligt! Precis innan vi rullade ut i etern började jag fundera på hur sjukt detta egentligen är. Det började med att jag ofrivilligt efter ett års fikande i Kallskänken gamla lokaler på Kungsgårdsvägen fick ett förkläde kastat i ansiktet på mig, jag var en invalidiserad fotrollspelare som nu skulle göra, smörgåstårta. Lite drygt 12 år senare, fortfarande med smörgåstårta men också , ett direktsänt radioprogram från mitt privata kök. Att min kollega och nya vän Annica Triberg har författat 30 kokböcker och numera är delägare i ett bokförlag, känns verkligen inte som en tillfällighet.

Det blev givetvis en urladdning utan dess like, så här sa Seger när han några minuter efter programmet ringde för att gratulera:
-Grattis! Det var ju bra. Jag älskar när du låter så där charmigt töntig i radio. Kom hit nu, det är kö till dörren.

Kvällen avslutades med en sittning här hemma med nya och gamla bekantskaper. Och på tal om det. Riksdagen klubbade för några dagar sedan igenom beslutet om 12% moms på serverad mat. Ett litet men viktigt framsteg för att höja kvalitén och lönsamheten på krogar. Vill man att maten ska bli billigare måste man skänka arbetsgivaravgiften. Mitt förslag Sverige. Branschanpassad arbetsgivaravgift.

Nu åker jag och Gabby till Stockholm för en helg. Bokade krogar som ska betas av: Matbaren, F12 och Grill. Helgens analys alltså på Mathias Dahlgren och Melker Andersson. Tema i övrigt? Dans med vänner och mycket gutt.

Här lite bilder från köket igår

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Då kanske du blir serverad av KFFaren Simon på Matbaren.

Lämna en kommentar