Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
29
Mar 12

Caféplaner med tråkiga, trista och prestigefyllda byråkratiska processer.

Fortfarande lite tung i steget efter Amsterdamäventyret. Kan vara dancebattlestegen som sitter i. Många har begärt att den dokumentation som finns av denna sjuka händelse ska ut, jag väljer att hålla på det till den dagen telefonerna slutar ringa. Kan vara min sista chans.

Lokalnyheterna så, ett jävla gnäll både mot och från konstmuseet. Mycket intressant att det övergått till pajkastning istället för ett konstruktivt tänkande. Mer om detta i min krönika i Östran imorgon fredag.

Många har kommenterat sponsor-owe och hans framträdande i Holland. Han smälter in i folk och jag glömde säga att KST kommer tillsammans med Wilson ta fram en skylt på GFA som det kommer stå: Owe. Inte mer. Sjukt bra.

Gårdagen spenderades på Harrys där ett gäng grabbar såg Milan – Barca. Helt enligt riktlinjerna för konsumtion satta av Anders Borg.

Sports Hernia. Vad fan är det?

Idag avgörs frågan om jag får ha café i min trädgård, det ser mörkt ut efter att ha fått följande mail från Samhällskontorets handläggare Arne Andersson.

”Hej!
Bifogar yttrandet till nämnden.Ärendet kommer att tas upp i morgon den 29/3.
Jag föreslår nämnden att avslå ansökan med hänvisning till gällande detaljplan.
Grannar i området har beretts tillfälle att yttra sig över ansökan, dom skall svara före den 10/4.”

Hmmm. Det var ju just den gällande detaljplanen jag ville ändra. Vi får se vad nämnden beslutar. Men Sverige är tydligen inte så fritt man kan tro om det nu är så att jag/Kallskänken faktiskt inte tillåts att driva en simpel caféverksamhet i min trädgård som jag själv äger. Det pratas ständigt om företagsamhet, innovasion och vikten av nya jobb. Ni som har var hos mig förra året och upplevde Nilsson & Seger i trädgården, tycker inte ni att det var ett ganska trevligt och oskyldigt event? Okej, det är inte 1000jobb. Men minst ett sommarjobb.

Det bästa med denna byråkratiska härva är att jag förra året fick ett godkänt serveringstillstånd och tummen upp för projeketet. Nu i år visar det sig däremot att det var ett felaktigt beslut. Lägg därtill att anledning var att jag har en ny handläggare på socialförvaltningen. Bara så ni vet, ett identiskt tillstånd ena året, är inte självklart nästa år. Bra jobbat Kalmar Kommun. Fortsatt framåt.

En stor eloge däremot till vår näringslivschef Thomas Davidsson som ständigt vågar se möjligheter och lösningar i allt med en positiv anda. Tack för all hjälp! Men denna gick nog åt skogen… eller?

Be Sociable, Share!

9 kommentarer

  1. – Med tanke på att du har det ytterst fräscha och gemytliga Kalmar marknad runt hörnet varje år så borde du få ha VM-final i rugby, kokainkalas eller halalslakteri på din bakgård. Ny slogan ”Kalmar – kommunen som jobbar progressivt genom stadsvandringar tillsammans med plånböckerna.” Titta Sonny här kan man ju bygga. Ja Donny, det ska vi göra. Hör du det, Johnny?!!

  2. Sports hernia är en slaskdiagnos för en rad smärttillstånd i ljumsken ffa hos idrottsmän ( 5-15 %) som får råd av paramedicinska krämare. Rent medicinskt kan det vara en överbelastningsskada/försvagning i nedre bukvägen och bakre ljumsk kanalen vilket anses kunna ge ett ljumskbråck. Dessa skall då ALDRIG opereras men det hindrar inte att det görs ändå. Ytterliggare info i ämnet fås enbart mot betalning. Gällande avslaget så blir JAG inte förvånad. Samhällsbyggnadsnämnden är ett skämt min vän. Läs vad som står på deras hemsida ”kraftfull motor i regionen ” jo du !!

  3. café i trädgården – jävla bra. Kalmar kommun – inte så bra. För att citera Sean Banan…….

  4. Petter Elmeroth

    ..och med tankte på att din granne typ driver B&B och att det finns en trafikskolan som driver utbildningsverksamhet, samt att det i grannkvarteren finns minst en restaurang, en ostbutik och pizzeria, känns det inte som att detaljplanen är det heligaste. Men det kanske är just det som det handlar om. Grannkvarteren har det således bör inte du.

  5. tycker att du ska fråga samhällsbyggnadsnämden om du får tända grillen privat, det är säker inte ok……….

  6. Ring din Kinesvän i Amsterdam. Han kan nog övertala kommunen…

Lämna en kommentar