Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Dec 10

Brinken och studiebesök

Det flesta har hört talas om Brinkenstjärna, eller kanske snarare Brinken som han kallas i folkmun. En skandalrubrikernas namn, men också en fantastisk entreprenör som har varit manager för Izabella Scorupco, Basic Element, Mendez, Aqua, Ronny & Ragge, Magdalena & Hannah Graaf, Linda Rosing, Naken-Janne, Natacha Peyre m.m. Idag sitter han på ett stall med bland annat Nordman, The Poodles, Style, Rongedal, Niclas Wahlgren Nemo Hedén med flera. Det var bland annat Brinken som tog dokusåpan till Sverige när han genom att pantsätta sitt hus köpte turnérättigheteterna till Robinsson. Att han suttit i fängelse tre gånger och har 28 domar är inget jag sympatiserar med, men det är en fantastisk människa, en levande legend som stämde popgruppen Aqua på 200 miljoner, och vann.

Wilson jobbar sedan länge med att producera Brinkens artisters alla skivomslag och turnéaffischer, och nu var vi som dom senaste åren bjudna på TCM’s (Brinkens bolag) julfest på Strandvägen. Brinken, som för inte så länge sedan hade varit på Wilsons femårsjubileum hade tagit inspiration och planerat något liknande inför årets julfest. Brinken vill också att undertecknad skulle göra någon form av konferencier/standup-roll genom att spela turneledare, kör på sa vi.

Samling på festvåning på Strandvägen, något uppspelt och lite nervöst. Att spexa för vanliga dödliga i Kalmar är inte riktigt samma sak som för Nordman, Sandelin, Poodles, Hedman och Nemo från Kungarna av Tylösand…
Vi kom lite innan för att reka festen eftersom vi i samband med min entré skulle köra en film som paketerade kvällen. Vår idé gick ut på att Brinken hade glömt bort att han samma kväll arrangerande en välgörenhetsgala, Brinkens Julgala 2010, på Harrys, i Eskilstuna. Ett projekt för att göra Brinken mer mänsklig. Så gästerna fick veta att det tänkta julbordet på Café Opera blev inställt, det var bara att sätta sig i turnébussen och åka till Eskilstuna för att genomföra Julgalan.

Allt gick enligt planerna, förutom att jag efter 3 minuter i festvåningen lyckas backa in i ett ståbord som välter fyllt med blommor och svåra japanska snacks. Avdelning: ”Saker som inte är så bra att göra i en festvåning på Strandvägen”. Grisen hade gjort entré.

Hedman vände plattor och det blev dans fram till småtimmarna, väl tillbaka i bussen var det bara till att gå och lägga sig. Trodde vi. Brinken sliter tag i micken och säger på sin breda skånska:

– Vi kör till Änglarna och tar en efterdrink. Vi stannar 45 minuter.

Änglarna? Liggande på sätet tittade jag försiktigt upp och kunde snabbt konstatera att det var som jag anande. Vi skulle gå in i Hells Angels lokaler i Eskilstuna, klockan är runt 04.00, vad fan skulle jag göra. Jag blir rädd som en kanin och låtsas sova för att slippa gå in HA’s lokaler. Men när bussen nästan är tom, tänker jag, det är nu eller aldrig. Det finns studiebesök, och så det finns studiebesök.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar