Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Mar 11

Bombhotet

Ett privilegium att få inblick bakom kulisserna i maktens korridorer inom Svensk Fotboll. Inom kort släpps en ny gemensam hemsida för hela Allsvenskan där man kommer att koppla alla klubbarnas hemsidors rss-flöde, samtliga allsvenska hemsidor kommer att utrustas med en allsvensk topbar för enhetlig känsla.

Konferensen slutade med krishantering för speakers. Vi är ju trots allt dom som får informera publiken om utrymning, matchbryt och bombhot. Så vi hade en workshop idag, tro det eller ej, där vi fick skriva texten för ett officiellt meddelande vid ett eventuellt bombhot. Jag förslog att det var bättre att vi hade en färdiginspelad slinga att spela upp vid ett eventuellt bombhot med motiveringen att jag hade inte varit kvar en sekund på arenan om jag hört om ett bombhot…

Sen målade jag upp ett skräckscenario på nya Guldfågeln Arena. Nettan tar emot ett bombhot i växeln, hon ringer Björn som ringer konstapel Owe Martinsson som beslutar om omedelbar utrymning. En dialog som kanske skulle kunna låta så här:

-Kalmar FF det är NÄTTAAAN!
-Hej.
-Hej, vad kan jag hjälpa dig määääd?
-Ni kan ta era jävla guldfåglar och dra åt helvete, jag har en bomb placerad i en kycklinggryta!
-Okej, kan du bara hänga kvar en liten stund.
-Okej.
(stressad ringer Nettan FF’s säkerhetsorakel Björn Andersson)
-Ja det är Bönaa.
-BOMB I GRYTA!!!
-Okej…Vad är: Chiken Tikka Masala?
-Nej inte Jepordy! Bomb i gryta! Bombhot!
-Satan! Och jag som hade bokat bord på Gröna ikväll! Jag ringer Owe!
(besviken över den uteblivna middagen ringer nu Björn konstapel Owe Martinsson)
-Ja det är kriminalkommisarie Martinsson här.
-Sluta nu, du är inte Wallander!
-Hej Björn!
-Fan, färgen har knappt torkat på nya arenan och vi har ett bombhot! Dessutom ser det inte ut att bli någon middag ikväll!
-Har du ringt Jerker och bokat av borden då?
-Nej.
-Jag kan ta det.
-Bra, ska vi utrymma?
-Ja det får vi nog göra, du får ringa upp till speakerbåset och be dom köra CD 4 spår 1, jag tror det på skivfodralet står: Spelas vid bombutrymning.
-Ok!
(Björn ringer nu till ljudansvariga Stig Pettersson i speakerbåset)
-Stig här!
-Kör CD 4!!! Spår 1!!! Akut situation!!!
-Okej!

Stig plockar upp CD 4 som ligger framme, tittar på den en stund, och undrar vad det kan vara för kritisk situation som är så akut att publiken skall behöva höra Sven Ingvars: Två mörka ögon? Men tänker inte mer på det utan drar igång låten mitt i matchen på Guldfågeln. Matchen stannar upp, spelarna och domaren vänder blicken frågande mot speakerbåset….

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. satan så roligt

Lämna en kommentar