Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
13
Apr 11

Bara det finns majonnäs

Jag har aldrig varit med om något liknande. Vet inte hur många som var inne på vårt kontor igår för att vrida ur lite mer av premiären på Guldfågeln arena. Folk var lyriska. Kalmar FF har verkligen levererat, en helt ny fotbollsupplevelse. Och jag är nog inte ensam med att verkligen längta till den 20:e april. Spelade in radioreklam inför matchen, en traditionell version och en lite mer vågad, det ska bli kul och se vilken de väljer.

Kvällen spenderades på Halltorp med krögare då bland annat Fisk idag visade upp produkter. Det blev mest fokus på en stor skål med löjrom som man fritt kunde ta av. Men det är alltid lika trevligt och viktigt att träffa andra i branschen, jag är ju helt övertygad om att samarbete och dialog mellan restaurangerna i staden kommer leda till bättre kvalité och service. Grabbarna från saluhallen var på plats och vi hade ett bra snack. Jag hälsade välkommen till kvarteret och berättade att de ska veta om sin plats i näringskedjan. Skämt och sido. Det är många som frågar mig vad jag tycker och tror om saluhallen. Jag älskar initiativet och önskar dom verkligen all lycka till, det stärker vårt kvarter något oerhört och med Linnéuniversitetets etablering i området, hotellbygget och saluhallen känns det verkligen som staden växer åt vårt håll.

Men man ska också ha klart för sig att ordet saluhall är också förknippat med en viss typ av kundkrets, kritiska matfundamentalister som vet så mycket om mat och vin att de längre inte kan gå ut och äta i Kalmar för att de tror sig laga en bättre torskrygg hemma. Mänskor som åker taxi till PM och vänner i Växjö för att serveras en ordentlig bit mat. Så därför gäller det att när man väl öppnar ha en personal på tå, utbildad, trevlig och passionerad annars går drevet på mindre en än halvminut.

Jag kan se framför mig hur en viss överläkare stryker runt som en katt bland hyllorna och ställer kluriga frågor till personalen. Han vill veta vad kalven har ätit, varifrån lammet har sina rötter, allt om blåmusslans släktträd och sedan suckar han besviket över att det inte finns öländsk tryffel hemma på lager. Lite senare bryter en kvinna i saluhallen ihop efter en totalsågning av hennes italienska vintips eftersom det numera bara är Frankrike som gäller.

Okej, kanske lite överdrift. Men scenariot är väl inte helt främmande Dan?

En sak är i alla fall säker, jag sitter vid bord 8 i saluhallen, bara det finns majonnäs.

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Den vågade 🙂

  2. Saluhallen kommer bli super! Äntligen ett vattenhål för mat-tokiga att hänga vid.

    Snubblade föresten förbi Blondinbellas blogg och hittade cred riktad till AD Fredrik på Wilson. Samarbete med Blondinbella kan nog generera goodwill bland Kalmars (läs Smålands Östermalms) yngre medborgare. Kör en kampanj på det!
    http://blondinbella.se/snart-ute-i-butik/#Kommentarer

    Tack för trevlig läsning i övrigt!

  3. I wanted to buy some glasses like Sarah’s and I went on-line and they cost $340. No way could I afford that. I’ve bought some really cute frames from Waa&-lrtM#8217;s reading glass case for $12 and I’m going to have my prescription put in them.

Lämna en kommentar