Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Jan 11

Bakat en sockerkaka

Igår var det bowling, chokladfondue, slalom, Gulaschsoppa, och backhoppning hemma hos Bergvalls, välfärden på Orrstigen visste inga gränser. Det var när svärmor plötsligt satte fantastiska 165 meter i backhoppning tryggheten och den kärleksfulla gemenskapen sakta men säkert gick in i ett brinnande tävlingsläge, det dracks vatten istället för vin, skidglasögon rotades fram, allt för att få den optimala balansen på Wii-brädan. Jag var i särklass sämst och trots att jag curlades genom att ständigt få nya försök blev resultaten inte därefter.

Nåväl, vänta bara. Och på tal om curla…

Nytt år innebär oftast mycket jobbsökande på Kallskänken. Jag lade ut en blänkare på Facebook att vi eventuellt sökte lite eftermiddagspersonal och genast var mailboxen fylld till bredden, väldigt kul! Däremot mindre roligt med alla dessa föräldrar som ska söka jobb till sina barn. Detta lilla fenomen stör mig något så oerhört. Jag kan förvisso förstå er föräldrar som givetvis älskar era barn och bara vill dom väl, men problemet är att det oftast bara gör mer skada.

För den allra första frågan jag ställer mig när någon förälder frågar mig om det finns något jobb till typ dennes dotter, är: Vet ens dottern om att en av hennes föräldrar just nu söker jobb åt henne på Kallskänken?

Jag skulle aldrig i mitt liv, och det hoppas jag fler arbetsgivare skriver under på, anställa någon vars föräldrar sökt jobbet. Hur kan man ens tro att det finns en chans. Tänk efter själva, vad får man för bild av en sådan person? Att ha sådana skygglappar och ”curla” sina barn så aktivt att inte ens låta dom själv anstränga sig för att söka ett jobb är ju en fara för vårt samhälle. Det tror fan att det inte finns några jobb därute om det är så att mamma och pappa ska jobba som arbetsförmedlare.

-Han är så duktig… -Hon är så social… -Du vet, lite extrapengar… -Han ska ju ut och resa, hitta sig själv…
Det är helt, även fast det kanske stämmer, helt ointresserad av att använda en förälder som referens. Sluta med det, omedelbart.

Föräldrar som söker jobb åt sina barn vet inte vilken skada dom åsamkar sina barn, du får ditt barn att framstå som helt handlingsförlamad, dvs inte någon intressant framtida personal. Som ni säkert förstår är detta alldeles för vanligt, det händer mig nästan dagligen och det borde vara olagligt. Dessutom är jobbsökandet en viktig erfarenhet i livet, ett krig alla ska gå igenom för att verkligen kunna uppskatta ett jobb oavsett vilket.

En sjuk arbetssökning jag hade var när en mamma sökte jobb åt sin dotters pojkvän, hon hade hört att vi hade många med invandrarbakgrund på Kallskänken och tyckte därför att hennes dotters nya pojkvän med just invandrarbakgrund därför skulle passa perfekt hos oss. För har man bara invandrarbakgrund, då får man ju jobb på Kallskänken direkt, eller hur?

Men den absolut sjukaste arbetssökningen jag varit med om dock, det är när en man kommer in och berättar att vi borde anställa hans son. Varför?
Jo, för att han igår, helt utan förvarning, överraskade hela familjen, med att han hade, håll i er nu, bakat en sockerkaka.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar