Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
04
Okt 11

Att leva med ADHD och Segers nya kontor

Det är väl ingen hemlighet att jag lever mitt liv i total avsaknad av struktur, egentligen har jag bara en fast rutin i livet och det är att jag fakturerar på måndagar. Men även den rutinen har flera gånger varit hotad i förmån för något annat som upplevs som något mer intressant. Jag ska nu ge er ett axplock ur hur en dag kan se ut när det är som värst.

Någon gång efter 07.00, vaknar nästan alltid utvilad med en glad känsla av pepp inför dagen. Går ner och gör kaffe, kollar nätet samt skummar igenom Östran och Barran. Borstar sedan tänderna och går glatt till jobbet och har ingen aning om att jag vid det här laget glömt släcka samtliga lampor, duka av efter mig samt ställa in Uffes mellanmjölk i kylen.

Rullar strax därefter in på Kallskänken och hälsar God Morgon i köket, ibland glömmer jag detta och får ganska snabbt höra det i form av att någon säger:
-Mattin! Vaffö du aaaaj ida??? ( Martin varför du arg idag)

Allt som oftast får jag även en övergripande morgonrapport av Lövet om vem som har ringt, om något saknas eller om det är något som gått sönder och behövs lagas. Min primära tjänst på Kallskänken är egentligen IT-tekniker och detta har jag egentligen bara mig själv att skylla då jag installerat ett enormt komplext nätverk som jag egentligen själv inte förstår mig på. Trots detta fungerar det hyfsat men råkar någon dra ut en kabel så havererar hela verksamheten.

Nu inleds dagen. Jag svarar på mail, tar telefonsamtal, skriver offerter, tar en kund i kassa, snackar med Seger, gör en kreditfaktura, hjälper Richard med sin dator, lägger in beställningar, bollar kommande luncher med Seger, ringer Tele2 om Titis bredband, gör en beställning på en pall skinka, checkar ut en hotellgäst, gör nya etiketter till en sallad, bokar en annons, gör en annons, uppdaterar hemsidan, kollar Facebook, snackar med Wilsongrabbarna, gör en kaffe latte, pratar med Gabby och allt detta gör jag i stort sett samtidigt utan någon som helst kronologisk ordning.

Förra veckan hade jag ett möte på Kalmar Teater med Soppscenen samtidigt som jag hade en fotografering med Wilson. Efter mötet hade jag ju givetvis bråttom som fan att ansluta till fotograferingen och på vägen springer jag förbi Kalmarhems kontor och kommer på att jag behöver prata med Per Holm angående ett markkköp. Vad gör jag då? Jo jag gör ett U-löp och springer raka vägen in på Kalmarhem istället för att ta mig till fotograferingen. Och sjukt nog så var Per Holm på sitt kontor redo för att ta emot mig. Vad som får mig i att strunta helt i mina åtagande är ett skrämmande mysterium.

I fredags var det mycket av allt, hysteri i köket och en stressad Seger som for runt som ett jehu bland grytorna. Jag har länge tyckt synd om Seger för att han inte har någon riktig arbetsplats att sitta ner på och ta det lungt, ja ni vet surfa på datorn, komma i sinnesro, dricka kaffe, lägga lite beställningar och så vidare. Hur som helst, när allt är som värst så brukar jag gömma mig i vårt torrförråd för att äta mat, där brukar ingen hitta mig och man får några minuter för sig själv. Jag smög in där och satte mig, jag hade tusen saker att slutföra. Helt plötsligt började jag fundera på ytan under trappan i förrådet. Den var helt feldisponerat med en massa skit och kom i samma veva på att här skulle man istället kunna ha ett krypin. Segers kontor!

Nu händer något som är signifikativt för mig. Jag släpper allt, trots att jag har röven full åker jag till Koneo för att fixa en dator. In där bland datanördarna och hämtar en dator. Nu behövde jag bara ett mindre skrivbord och Segers nya myshörna skulle vara klart. Jag minns ett bord som jag sett borta på Stagg när jag var där och lämnade mackor. Det var perfekt. Jag åkte till Stagg och lånade bordet. Och efter någon timme stod Segers nya kontor klart. Kan vara Kalmars med ovärdiga kontor fast inget slår lugnet under vindstrappan!

Och mycket riktigt, Seger älskar sitt nya kontor. Idag satt han där och surfade på nya bilar och kollade sin mail i lugn och ro. Han hade det till och med så trevligt att han spillde ut ett rågat glas med bryggkaffe över tangentbordet. Otacksamma kockjävel.

Be Sociable, Share!

3 kommentarer

  1. Haha jävla bra skrivet Martin!

  2. Hahaha så jävla bra Martin!
    Hälsa den gamle Seger från mig

    • You need something that is small and low in calories. Also, if you are using them during obedience class you should get something that is soft so that your dog can eat it quicker. I ca7n;821&#t recall the brand, but I found some all natural liver and cranberry treats at Petsmart and my dog loved them. I think they were only 1 calorie each.

Lämna en kommentar