Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Sep 11

Att göra så lite och få tillbaka så mycket

Sladdade förbi Hamnkrogen igår med familjen Elmeroth, det blev en utsökt hummersoppa med en bättre ryggbiff, värdigt som vi säger.

Hade också ett snabbt möte med Ingemar Nilsson ute på Svensknabben där man är i full fart med att renovera Solbacken. Han satte myror i huvudet på mig och jag åkte genast och hämtade Seger som även han blev imponerad av de vackra lokalerna. Kanske, kanske är vi sugna på något extra allt.

Igår kom en kvinna i övre medelåldern in på Kallskänken. Hon hade efter en tids arbetslöshet blivit tvingad att anordna en månad lång praktikplats. Jag skummade igenom hennes CV som skvallrade om en livslång erfarenhet från ekonomi och redovisningsbranschen. Det visade sig att hon alltid drömt om att bli Kallskänka men var hårt hållen av sin mor som inte tillät henne detta utan var tydlig med att det var skola som gällde för dottern.

-När vill du börja frågade jag?
Kvinnan blev näst intill chockad.
-Ehh, vadå?
-Då säger vi måndag klockan 07.00, kom här nu ska du få hälsa på alla i köket.

Jag berättade för alla om kvinnan och hennes historia om drömmen att bli Kallskänka. Jag överdrev att hon blivit tvingad mot sin vilja att hela hennes liv sitta framför en tråkig dator men att hon nu äntligen skulle få pröva på ett riktigt jobb! Hela Kallskänken jublade stort (i synnerhet Titi som reagerade som om det vore en inspelning av Oprah Winfrey).
Hela den väluppfostrade personalen radade upp sig på led för att hälsa vår nya förmåga välkommen. Och hon blev nog i det här läget än mer chockad.
-Välkommen, jag heter Faraj, välkommen jag heter Titi, välkommen-jag-heter-Martin Löwenham-och-jag-börjar också-klockan 7, välkommen jag heter Kim osv.

När hon slutligen lämnade Kallskänken fanns det inga gränser för hennes tacksamhet, jag tyckte skönja en tår i hennes öga och jag tänkte, är det så här himla lätt att göra någon så glad? I samma veva kände jag en enorm tacksamhet till att man har jobb, men också på alternativen att starta en privat arbetsförmedling…

Idag är det brässerad kyckling och fried rice på Kallis. Och jag har lite galet på gång. Tydligen ska B-G ha information om att Kommunen gör en kovänding gällande Mycket Guttvägen. Veckans rödtopp?

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar