Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
12
Feb 12

Alla kan leverera – fast på olika vis

Kalla vindar blåser från öst. Det har det gjort förr.
Oavsett om man befinner sig på en trasig grekisk ö eller på Sveavägen 68 kan man förmodligen känna av vädrets makter. Det har blåst förr, det blåser kring mig mer eller mindre hela tiden och ofta har jag hagelskurar i ansiktet för att jag sticker ut det hit och dit. Jag brukar i samma kaxighet självplåga min generation med en ironisk underton. Jag anser att min generation har haft det väldigt bra när vi växt upp och att dagens unga är bortskämda men samtidigt väldigt duktiga på att skilja mellan varumärken, produkter och vad som är det nya svarta.

I ansökningstider är det precis i denna storm. Ansökan till rätt gymnasieskola och ansökan till det där sommarjobbet. Även på Esplanden 33 börjar förfrågningarna trilla in. Det är alltid med skepsis jag läser dessa. I min drömvärld ser jag helst att man ska börja jobba som jag gjorde en gång i tiden. Det vill säga äta gratis frallor som du senare måste betala av in natura. Det mesta av denna pappersexercis anser jag vara svårt att ta till sig. Om man ska sälja sig själv bör man kunna lyfta, springa och skilja på en tomat och en tomat.

Det blir väldigt svårt på ett papper. Alldeles oberoende om du eller ditt barn ska söka till en utbildning till hösten eller försöka få ett sommarjobb anser jag att man måste skaffa sig ett grepp om vad man ska göra, vad förväntas av en och är det rimligt att just jag faktiskt gör det. Kan jag leverera?

Det kan du. Alla kan faktiskt leverera. På sitt sätt. Rent samhällsekonomiskt har jag själv varit en börda för skolväsendet då jag knappt var där och dessutom längre än de flesta men jag hoppas jag har betalat igen det i dag. Om inte, har jag fler skattekronor att dela med mig av. Det har blivit lika viktigt som att sälja flera luncher vecka efter vecka, och det går riktigt bra.

Det finns arbetstagare hos oss som gör fantastiska saker. Kalmar FF har sina, Lennart Kool (… förlåt Johansson) har sitt, alla bidrar de faktiskt till att samhället går runt. Jag kommer anställa några kids i sommar som gör sin mest fantastiska sommar någonsin, men glöm inte att en av fyra ungdomar i Europa är arbetslös.

Veckans snackisar
Guldfesten i lördags blev en bra kväll. Peppkänsla, snack om Ironman och Johan Signert som konferencier var kanon. Priset till Kalmar FF som årets marknadsförare satt som en smäck!
Statsministerns utspel om jobb till 75 års ålder blev uppmärksammat. Intressant med många olika reaktioner. Känns spontant som många har rätt tråkigt på jobbet.
Martin Nilsson

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar