Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
02
Feb 12

81000 kycklingar kan inte ha fel

81000. Åttioentusen jävla kycklingar. Så många kycklingar slaktas och paketeras på Guldfågeln i Mörbylånga. På en dag. Många känner till Guldfågeln Arena, men inte många känner till verksamheten bakom Ölands största privata arbetsgivare som har över 350 anställda och omsätter närmare 1,2 miljarder kronor.

Idag fick vi privilegiet att se hela produktionen i Mörbylånga, från höna till fjäder… fast tvärtom…och med kyckling… istället. Hur som helst. Det var en makalös upplevelse. Inuti fabriken har man en 1200 meter lång linje med kycklingar som ringlar sig genom hela verksamheten. Svårt att beskriva, men satan, vad kyckling. Dom hade också ett provlabb, något som fick undertecknad att fantisera sig bort och drömma om ett Kallskänken-labb. Ett labb där jag och Seger kan stå och prova hur nya majonnäsrecept reagerar på mina Ralph Laurenskjortor.

Lärkan från Kirov gjorde 40 nya fina minuter på Nordics löpband idag. Fin i köttet. Dock inga civilpoliser på plats efter olagliga preparat idag.

På Kallskänken är det full roulad. Vår nya kock Oskar har börjat och verkligen blivit rakt inslängd i köket, han gör det med bravur och det är grymt imponerande att se skickliga yrkesmän gå in och leverera efter minut ett. Jag brukar jämföra det med Kalmar FF som numera satsar på färdiga fotbollsspelare att plocka in i startelvan. Själv tog det fem år innan jag lyckades rulla en ost rätt på smörgåstårtan. Men jag är en jävel på det mesta såhär 15 år senare…kanske inte direkt gäller det provet i samhällskunskap som Petter slängde fram på båten till Visby för någon vecka sedan. Det kommer jag med största sannolikhet få äta upp i framtiden, kanske när jag varvar ner som politiker. Det blir nog svårare att snacka bort städhjälp, Per-Moberghällen och altanbygget.

I samband med att Oskar tagit över rodret när det gäller den vardagliga matlagningen på Kallskänken smider Seger och jag nya planer hur vi ska ta över världen. I nästa vecka kommer vi att lansera fria leveranser av mat ut till din arbetsplats. Vad sägs om att få avnjuta en vällagad pannbiff i lunchrummet som vi kör och lämnar till dig? Nu gäller det bara att Martin ”IT” Sköld får färdigt webbformuläret (utpressning) så att vi kan börja rulla igång pansarkryssaren. Vi återkommer i ärendet, men vi vill att du ska vara med i tåget. Vill du bli ambassadör för Kallskänkens lunchleveranser och få fri lunch? Kontakta seger@kallskanken.nu

Innan utflykten till Öland så körde vi förbi Segers farmor och farfar och lämnade Wallenbergare. Segers farmor blev så glad för vårt besök (mitt besök) att hon rykte upp kameran för att ta en bild på oss (mig). Stort.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar