Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
11
Apr 12

8 biljoner och en ny mailadress på företaget

Det är tidig morgon och Titi kommer in på kontoret. Det har varit en lång helg och hon har haft tid för reflektion över både det ena… och det andra. Diskussionen skulle handla vad Titi skulle göra om hon vann 8 biljoner dollar. Alltså inte miljoner, utan biljoner.

Först och främst skulle hon skicka min kollega Richard till Frankrike där han skulle få bo och leva. Det är han värd. Sedan hade Titi som plan att hon och jag skulle driva Kallskänken. Fast där var hon bestämd över att det behövdes en kändis. Men Martin är ju rätt känd, försökte Richard. Titi bara skrattade. Jag var inte känd nog och dessutom hade hon redan bestämt vem som skulle plockas in. Nämligen Jerry Springer.

I annan del av köket pratas det om mailadresser och det slår mig när jag hör den diskussionen att Löwet inte har någon Kallskänsk-mail. Jag ropade in Löwet på kontoret.

Jag: Martin Löwenham!
Löwet: Ja.
Jag: Vill du ha en Kallskänksmail?
Löwet: Jag har Hotmail nu.
Jag: Det kan du inte ha.
Löwet: Fast jag får mail från kyrkan på den.
Jag: Du får väl be dom byta din adress:
Löwet: Det är sant…
Jag: Eller vill du kanske ha en mail som är vidarebefordrad till din Hotmail?
Löwet: Jag ber att få återkomma i ärendet inom kort.
Det går några timmar och rätt som det är står Löwet framför mig.
Löwet: Jag tar en ny mail.

Så gott folk, kör så det ryker. Maila Löwet på: lowet@kallskanken.nu

Inte nog med att mjölken var slut här hemma, nyheten om den eventuella strejken i mejerivärlden slog ner som en bomb här hemma igår. Under reportaget om strejken var det knäpptyst och när inslaget är slut säger Uffe-Taco med allvar i blicken:

-Det här är INTE bra.

Något annat som inte är bra är det nya formatet i Aktuellt. Onaturliga övergångar och stelt. För att citera Annica Lantz på Twitter:
”Somnade framför Aktuellt. Trodde bara det var ljudteknikern som kunde göra det”

Med tanke på den kritik som förts mot min caféverksamhet i sommar kommer jag att hålla ett informationsmöte för grannarna onsdagen den 25:e april kl 17:00 på Kallskänken.

Idag är det jag som gör lunchen på just Kallskänken. Det blir kålpudding, en klassiker. Välkomna

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Vilket får mig att tänka på den sjuka begreppsförvirringen, där one billion på engelska motsvarar vår en miljard, medan vår en biljon är tusen miljarder.

  2. Så frågan blir hur mycket Titti avsåg vinna. 🙂

  3. Hello, Neat post. There’s a problem with your web site in web explorer, may test thisK IE still is the market leader and a large component to people will leave out your magnificent writing due to this problem. dbdccaccdeed

Lämna en kommentar