Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
15
Okt 12

100-årskalas, ölandskajen och SD

100-årskalas i helgen på Villa Solbacken, svärpäronen Bergvalls bjöd på tung sittning och en mycket lyckad fest. Bland gästerna fanns många kända lokalprofiler. Peter ”absolut ja till LNU vid ölandskajen” Röhl, Dan ”fimpen” Johannesson, Thomas ”känns bra” Davidsson, Gunilla ”luddvårlök” Sax, Åke ”destination” Andersson, Bokhandlarna Jeansson, Cina ”Borgholm” Madeling, Mikael ”jag köper hela skiten” Levén och många många fler.
Det blev många skratt och fina tal, tack för en mycket trevlig och lyckad kväll!

Som ni säkert känner till är jag sedan tidigare positiv till etableringen av LNU vid Ölandskajen, mina argument är närheten till tågstationen, slottet och framförallt Kvarnholmens framtid. Samt att alla redan erkända icke-stads-etablerade universitet som har byggt campus utanför staden (Umeå, Växjö mm) uttrycker sin åsikt typ så här: ”bygg i stan, lägg skiten på stortorget om det skulle vara så”. Men eftersom någon trött arkitekt lyckades skissa en bro över Gästhamnen samt inte hade ritat in tillräckligt med parkeringsplatser så sågas ju nu förslaget vi Ölandskajen. Och när det blir just argument mot som: Vad ska alla cyklar stå? Vad ska alla bilar parkeras? Är det inte farligt för studenterna med all tung trafik? Vad händer med hamnen? Då blir jag ännu mer övertygad om att Ölandskajen är rätt plats. För vi kan väl inte på riktigt tro att människorna som jobbar med denna exploatering på heltid inte tänkt dom tankarna?

För mig är det självklart att som den lilla obetydliga skitstad i Sverige vi ändå är, ska sticka ut hakan och bygga ett av Europas kanske modernaste stadsintegrerade universitet. Visa resten av landet, och oss själva som kommuninvånare att här lägger vi fan inte oss ner och dör för lågkonjuktur, luddvårlök och trista siffror. Här gasar vi i uppförsbacke och vågar och satsa trots att alla bilar och cyklar inte får plats.

Och när jag ändå är i farten. I senaste united-minds-undersökningen får Sverigedemokraterna 7% och är nu landets tredje största parti. Vi följer nu samma tragiska mönster som resten av Europa och har ett starkt främlingsfientligt parti i riksdagen. Ett parti som bland annat gick till val med den här reklamfilmen 2010. Bara det är ju ett argument att bygga ett nytt universitet i hamnen och låta folk bli utbildade.

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Bra Martin!! Så ska buffeln Britt-Görgen tas…Trist att Julshowen kanske blir lidande.

Lämna en kommentar