Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Sep 09

Vietnamesiskt ordlexikon

Exakt på dagen 10 år sedan min pappa dog, 10 år känns som en evighet ändå kommer jag så väl ihåg den 18 september 1999 som om det vore igår. Livet har verkligen gått vidare men trots att tiden har gått så hör man titt som tätt folk som berättar minnen om pappa, den mest droppade kommentaren är att jag tydligen är väldigt lik honom. Hemma hos mamma skummade jag igenom de urklippta dödsrunorna och insåg att han har satt spår i staden, äventyrsbadet, sporthallar och läktare har alla pappas signum. På semestern läste jag Alex Schulmans-Skynda att älska och man kan känna igen sig i mycket om hur komplex en far-och-son relation kan vara när döden kommer krypande.

Succéstart för Kallskänken café. Sålde inte en ända jävla cappucino, espresso eller latte…

Nu ska tydligen KFF fixa en resa till Alkmaar dom också, vilket märkligt sammanträffande…

Har så äntligen sett vad 3D-bilden på min skatteblankett föreställer, det var Christer Fuglesang med rymdhjälm, tack revisor Lundh för all hjälp! Du öppnade mina ögon och fick mig att se. Svensk byråkrati, fy katten, järnspik, ja de banne mig.

Mona Sahlin på nya äventyr, vad säger man, undrar om dom hade Toblerone på planet?

Ett av mina stora projekt i höst är att dra in fjärrvärme till våra hyresgäster. Problemet är bara att jag måste gräva en lång grop där vattnet ska gå, jag skjuter på grävningen för varje dag som går och snart är det för sent eftersom våra hyresgäster kommer att frysa ihjäl. Och då måste det ju ändå grävas grop, osmakligt skämt, fan, my bad.

Hur förklarar man för en vietnames som ska på bröddlopp i Göteborg nästa helg och behöver hotellrum, vad bokmässan är för något? Det finns inte ett ända rum kvar att tillgå.

Kallskänken vietnamesisk-svenskt ordlexikon

Några glosor:
Itte baaaaa. – Inte bra
Vaffö?- Varför?
Schotel-Hotell

Vanlig dialog i köket:
Martin:Hej Hiep!
Hiep: Heeeej Mattin!
Martin: Måduba ellä?
Hiep: Ja må mycke baaa!
Martin: Hu må din fro?
Hiep: Hon må baa! Hu Moa må då?
Martin: Hon ba, hu må dina ban?
Hiep: Dom ba!
Martin: Okej Hiep, jag tar livet av mig nu, jag mår skit!
Hiep: Okej Mattin, Hej då, hässa Moa!

Här är en annan lirare, tack Leo för veckans i särklass bästa klipp. Njut av kreativiteten och företagsamheten i denna svensk-engelska cykelpresentation!

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Hyresgästen Nejra

    ”Vanlig dialog i köket”, jag skrattade HÖGT!

Lämna en kommentar