Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
12
Aug 10

Utvärdering av öppet brev

Mitt öppna brev till Kommunen blev lite oväntat en väldigt het potatis och telefonen har gått varm med samtal och meddelande från både journalister, tjänstemän och politiker, ämnet är onekligen något som berör eftersom man så starkt uppifrån vill ha Kalmar fortsatt framåt. Dom ringde till och med från internets huvudkontor i Bremen och frågade varför jag hade så mycket besökare på bloggen. Och visst är det tacksamt att kunna använda sig av sociala medier för att elda på en sådan här viktig fråga, imorgon har vi till exempel ett extrainsatt möte med chefen för Samhällsbyggnadskontoret och i morgondagens Barometern läser man med största sannolikhet om detta och kanske till och med eventuellt om takdebacklet på Ming Palace.

Däremot är det inte okej med pajkastning i den här frågan. Många har reagerat starkt och uttryckt sig mindre sakligt. Man har skickat en känga lite här och var stundtals har det varit rena sandlådenivån, det viktiga är att kritiken omvandlas konstruktivt i nya rutiner och strukturer gällande ansökan av bygglov, jag tror ju inte att tjänstemän och politiker aktivt bromsar processer för att jävlas. Problematiken ligger troligtvis i det massiva och givetvis positiva tryck som just nu råder på Samhällsbyggnadskontoret, därför måste kommunen i detta fallet agera som vilken företagare som helst. Får man en order på 100 000 smörgåstårtor till på lördag, ja då får man helt enkelt anställa nytt folk om inte tårtorna ska ätas typ efter jul.

Dessutom, en av mina erfarenheter i livet hittills, en öppen och kontinuerlig dialog räcker väldigt väldigt långt.

Så kontentan av blogginlägget: Bra bemött av Kommunen! Nu kör vi och arbetar för att Kalmar ska bli den mest företagsvänliga kommunen i Sverige inom 36 timmar.

Att tillägga berättade jag om vår situation för Svante Samuelsson i samband med en intervju på Fredriksskans idag, och jag talade om hur sjukt snabbt det går med budskap i dom sociala medierna.
Svante replikerade: -Men, du gillar ju det Martin!

Och visst är det, Mycket Gutt!

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar