Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
24
Feb 10

Upp i svinottan!

Sjukdomarna på Kallskänken har slagit så hårt att idag fanns inte längre någon återvändo, jag var tvungen att ta grispasset, bita i kärnverksamheten, upp i svinottan. 05.00 rullade jag in i köket, och likt Vejron i ottan slog jag på skärmaskinen, Hiep hade redan jobbat 40 minuter, 04.20, fatta, det är ju inte ens tidigt det är ju tiden före tidigt, alltså typ natt.

Men det var kul, det är en härlig känsla när personalen droppar in en efter en. Vi pratade om hur det var förr, tiden när jag gick i skolan och jobbade före och efter skolan varje dag, hur fan orkade jag? Vi mindes allas första dagar på Kallskänken och den mest utstickande är väl när Titi trillade in i köket för snart 5 år sedan, jag hade typ aldrig sett en mörkhyad kvinna innan och med sitt kärleksfulla leende gick Titi rakt in i startelvan, hon pratade konstant på sin brytsvensk-engelska om allt mellan himmel och jord, alltifrån åren på Arlanda och tiden på Candelia ett tag sorterade hon cd-skivor på gamla radiokanalen HIT FM. Det är egentligen ganska svårt att beskriva den familjära känslan vi har på jobbet, men man kan se det som att jag har typ 5 olika mammor, vi pratar om allt möjligt, kvinnor, kompisar och nyheter. Jag försöker att uppdatera dom så gott det går med vad som händer runt omkring, idag undrade tex Titi vad Kosta ligger där numera min vän Vikkto jobba, närmare Göteboo ellä? Sen duggar frågorna tätt… Hu må Offe i Australia? Ha du prawtat med Stafan Nooränger? Va är Pätte Älmeeroth? Va gö lilla Pätte som jobba citty, han bo Mamö elä?

Bland det roligaste som finns är när alla på Kallskänken ska kritisera varandras svenska uttal och när dom ska visa det rätta uttalet, dagens: Det heter inte rakor, det heter raekor!

Idag har jag varit på oväntat möte, man slutar aldrig förvånas, det är roligt nästan jämt, mycket gutt! (TM)

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar