Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Maj 10

Speedway med lokalbevakning i Målilla

Så fick man då äntligen uppleva det soliga, det glada, det framgångsrika, jag pratar givetvis om metropolen Målilla. Vi rullade dit igår för att filma material till ytterligare ett gäng Lokalbevakarfilmer åt Östran, denna gång blir det ju åt Nyheterna. Filmerna ska rulla på Dackarnas speedwaymatcher, egentligen samma princip som vi gjorde med KFF på Fredriksskans. Jag har aldrig varit på speedway och när man ser det på sportspegeln vrider man lite lätt på sig i soffan och kanske till och med byter kanal, sporten känns inte jättesexig och går inte riktigt igenom tv:n. När vi landade på G&B arena igår var det egentligen som vilken idrottsplats som helst, ett 20-tal gubbar som var där, skillnaden mellan Fredriksskans och G&B var att gubbarna i Målilla faktiskt såg ut att jobba…

Nåväl, vi satte igång att göra vårt och mottagandet var varmt och kärleksfullt trots att vi frågade en massa om vi fick låna mopeder och traktorer, professionell som jag är gick jag rutinerat in i Lokalbevakrollen och började fixa och trixa framför kameran. Då kom han, inrullandes i två hyperstripade lastbilar, tiden stannade, gubbarna släppte sina redskap, det kändes som ett sus gick genom hela arenaområdet, han hade anlänt, Andreas Jonsson, lagets och kanske speedwaysveriges stora fixstjärna. Ut ur lastbilarna kommer två stycken män med identiska kläder, dom sitter tight och snyggt och båda bär även likadana kepsar, AJracing står det på ett antal ställen, och där det inte står det har man tryckt in en massa företagslogotyper. Männen börjar rulla ut motorcyklar och en massa vagnar med verktyg, dom börjar nu att meka med motorcyklarna, gubbarna har samlats runt den provisoriska verkstaden, stämningen är avslappnad men otroligt maskulin när männen börjar testköra motorer och gasar på så att det dånar i hela byn, vi får vid flera tillfällen hålla för öronen för oljudet. Vi avbryter männens arbete en kort stund för att be om lov att filma, dom skakar på huvudet, dom pratade inte svenska, det var två polska råddare, ännu coolare. Men att filma visade sig vara lungt, vår stora utmaning var att vi hade med oss en tårta med konkurrenterna Rospiggarnas klubbemblem som vi ville att lokalbevakaren skulle sätta på banan och sedan skulle en förare sladda en massa grus på tårtan. Vi bad förare Kling om hjälp, han ställde upp och sladdade ner tårtan, sjukt kul. Men fy fan var snabbt det går när dom kör, säg så här, jag kommer att åka på speedway i Målilla i sommar!

Lokalbevakaren is still living the dream!


Innan söndersladdning...

På torsdag klockan 10.00 är jag med i Meny i P1, lyssna då!

Fantastisk mat och trevligt sällskap på Hamnkrogen igår, bra Seger, du kan du. Ett tips, låt alltid kocken bestämma själv, det blir alltid bäst då.

Här kan du lyssna på radioreklamen till FF till 100
FF till 100 5:e juni 2010

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar