Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
09
Okt 10

Sjunde inseglet och dagens ungdom

Jag och Staffan tog en märklig väg till Helsingborg igår, vi körde förbi obskyra orter som Kölaboda, Göteryd och Bråthult och det kändes konstant som vi var fel, till och med när vi sladdade in i Älmhult tittade vi på varandra och sa: Ikea? Men när väl skyltarna visade oss mot Helsingborg via E4:an kunde vi pusta ut, gasen i botten och virvel i tanken, man kan inget annat än att älska denna E4.

Vi konstaterade att dagens ungdom…vänta lite nu…herregud, nu sa jag det, min oskuld på uttrycket dagens ungdom är tagen, märkligt. Nåväl, vi konstaterade att dagens ungdom är rejält bortskämda med verktyg för att underlätta bilresor, dvd-spelare, Playstation och datorer är näst intill standard under bilfärderna. Idag kan man bara slänga in Bergmans sjunde inseglet och ungarna sitter som paralyserade till man är framme, annat var det när vi växte upp, på sin höjd hade man freestyles för kassettband med begränsad batteritid, att producera blandband till resorna var ett stort projekt som krävde planering och dokumentring, idag, ingen utmaning alls, bara att tanka in musik på några minuter om man ens gör det när alla låtar redan finns i luften.

Och ja, jag vet B-G, när du var ung fanns det inte freestyles, och inte heller motor i bilen, när det var dags att åka någonstans var det väl precis som i Flintstones, man använde sig helt enkelt av benen och när man skulle ha musik i kabinen, ja, då var det bara till att ta ton.

Dagens stora projekt här i Helsingborg blir i alla fall att lufta Gabbys element, hon är märkbart orolig för detta ingrepp, och ni som följer bloggen, ni vet kanske varför. Annars läs ett inlägg som är precis ett år gammalt.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar