Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Jan 10

SJ, Nyman och Lasse Nilsen

Gårdagen var fantastiskt trevlig, gott intag av mat och diverse dryck, vi vaknar nu stillsamt upp i Södra Vi några mil från Vimmerby i ett barnen-i-Bullerby-vinterlandskap, det är så vackert att man fan blir tårögd, snyft. Huset ligger precis benäget vid en sjö och jag tror att det är Genesaret, detta sedan igår då jag såg Jesus Bergsten gå på isen.

Det blev djupa samtal om livet och efter ett tag halkade vi av okänd anledning in på en av Marcus Nymans bravader, här kommer en makalös sann story från Life of Nyman…
Detta var på den tiden då Kallskänken forfarande var totalentreprenör på SJ och kust till kustbanan, dvs Kalmar-Malmö, Kalmar -Göteborg. Vi ansvarade för försäljningen på tågen och då även personalen. På en natt växte vi från 3 till 43 anställda i och med uppdraget. Detta innebar att många av mina vänner fått slänga på sig SJ-kostymen för att kränga mackor och dylikt, så även Nyman.

Marcus vaknar upp hos en svartrockare efter en blöt och oväntad utekväll, han är medveten om att han ska jobba och har ju därför planerat sig så väl att han har med sig SJ-kostymen. Han svidar om i steget för att inte missa tåget, han är stressad men hinner precis med och det visar sig att han ska inte börja jobba förrän i Alvesta, yes, Nyman hinner ta igen sig lite. Väl efter Alvesta börjar Nyman att jobba, och med blykeps på ett vinglade tåg är man inte så kaxig. Efter att ha gått genom hela tåget med vagnen sätter sig Nyman för lite vila i personalkupén och mitt emot honom sittter en konduktör.
-Du stinker sprit. Säger konduktören
-Shit, sorry, det blev lite mycket igår. Svarar Marcus
-Förresten. Säger konduktören
-Vadå? Svarar Marcus
-Du har ett hakkors i pannan.

Det visar sig alltså att Marcus har serverat ett helt tåg med ett hakkors i pannan, världsklass.

En makalöst rolig historia, och nu har jag på omvägar fått höra att denna sanna historia om Nyman numera är en del av Stockholm-live komikern Lasse Nilsens material när han kör sin stand-up. Världen är liten, Gott Nytt Nyman, hoppas vi syns snart, förresten, du måste skriva en bok.

Här har vi Lasse Nilsen, dock inte med SJ-materialet…

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar