Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
25
Mar 10

Sanningen om Tony Aioli

Har börjat implementera Kallskänkens nya grafiska profil, det är många som ringer, mailar och framförallt faxar och undrar över vår nya kock Tony Aioli. Här kommer svar på några av era frågor:

Fråga: Är Tony Aioli verkligen duktig på att laga mat? Mvh B-G Svedjenäs

Svar: Ja det är han, under sin tid som kock i trakterna kring Bergamo i norra Italien fick han en trygg uppväxt med en öm vakande moder som lärde honom grunderna i det italienska köket.

Fråga: Ryktet säger att Tony Aioli kan rida på en smörgåstårta! Kan detta verkligen vara möjligt? Ha det/Johan Persson
Svar: Ja du Johan, kolla nedan…

Fråga: Hej Martin! Grattis till er nya kock Tony, som jag har fattat det som är han i grunden Italienare? Berätta lite mer om hans liv!/Hälsningar Bröderna Elm.

Svar: Hej grabbar, jag kan inte berätta allt men här kommer ett axplock…Tony växte upp i byn den Italienska byn Sarnico utanför Bergamo, 1989 fyller Tony 20 år och bestämmer sig nu för att söka lyckan i Amerika, hans barndomsdröm om att bli skådespelare ska nu bli verklighet. Tony kommer med båt till New York en vårdag den 10:e maj 1981 och börjar genast söka jobb, det går tungt för Tony och han ger ganska snart upp skådespelardrömmen, efter ett tag lyckas han få jobb som kock åt skådespelarna i den populära tv-serien Seinfeld. Livet leker för Tony och han lever ett glamouröst liv in The big apple och får gå på många kändisfester. Hösten 1998 säger han upp sig och bestämmer sig nu ganska oväntat för att satsa helhjärtat på musik. Nu går det fort uppåt för Tonys karriär, via en gammal kollega han träffat på NBC blir han medlem i det husband som spelar på talkshowen Late Night with David Lettterman, han får nu i stort sett ligga med vem som helst. Under en blöt utekväll april 1999 med hela produktionsteamet träffar han en svensk kvinna vid namn Kerstin som driver en Strömbergshyttans Värdshus i Hovmantorp, han blir förälskad och bestämmer sig för att flytta med Kerstin till Sverige och tar därmed upp kockyrket. Tony jobbar och lever i Hovmantorp fram till 2009, men egentligen trivs han aldrig då saknaden av havet är för stort, kärleken tar slut och han skiljer sig med Kerstin och flyttar till metropolen Kalmar. På en förfest i Oxhagen träffar han Lokalbevakaren som tipsar honom om att Kallskänken söker ny kreativ personal. Tony Aioli gick sedan rakt in i startelvan på Kallskänken.

Be Sociable, Share!

4 kommentarer

  1. Så mycket klass och stil samlat i en person. Love it!

  2. Jag gillar att fax numera är INNE, jag gillar Tony Aioli, jag gillar att David Letterman gav honom allt, jag gillar tanken på Hovmantorp (inte Hovmantorp), men jag framförallt den nya startelvan på Kallskänken.

  3. Hej Martin! Måste bara säga att Kalmar-veckan var den helt klart bästa någonsin av Halv Åtta Hos Mig.

    Men jag har en liten fråga, när ni var nere i disco-källaren och dansade så hörs en låt i programmet. Den går såhär: http://www.youtube.com/watch?v=x4NN0tWCLZs

    Har du nån aning om vad den heter?

    • Trevligt att du tycker det Pontus! Angående låten är den pålagd efteråt, men spontant gissar jag att det kan vara en låt med The Attics eller Sophie Ellis Bextor…

Lämna en kommentar