Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Okt 10

Risotton som gav poäng i Skåne

Daniel Mendes, mycket, mycket gutt, härligt att se ett disciplinerat och starkt KFF, givetvis ligger mycketgutt.se bakom skalpen i Skåne. I fredags var nämligen lagets ”team manager” Ola Ragnarsson inne på Kallskänken, som inför många bortamatcher beställer han mat som laget äter efter den sista träningen innan man åker. Elmarnas rårris står alltid högt på listan, en råvara smällfylld med kolhydrater, dock kanske inte världens godaste ris och jag vet att spelarna jublar inte direkt när råriset serveras.

Därför bestämde jag mig för att göra en risotto på råriset för att helt enkelt lyfta rätten liten och eftersom det är lite svampsäsong så varför inte en svamprårisrisotto med helstekt kycklingfilé. Och ni därute som har lagat råris innan, dvs David och Rasmus, ni vet ju hur länge det behövs koka för att få det färdigt. På rårisförpackningens anvisning stod där fyrtio minuter, efter en och halv timme på plattan knastrade fortfarande riset likt popcorn, fan, skulle jag misslyckas med maten till FF? Och inför den viktiga Malmö borta? Hela min heder stod på spel. Tillslut, efter två timmar gav råriset med sig och jag toppade upp med lite fond, grädde och parmesan, smaken var bra, riktigt bra, nu var det bara ett problem kvar, det såg ut som kattespy.

Jag hackade ner lite persilja och garnerade upp blecket, fortfarande tveksamt utseende på risotton. Risotto ser ju ganska okej ut när man får det tallriksserverat och garnerat, men nu, i ett skolmatsalsbleck, hmm…

Föreningens alltiallo Göran, tog emot risotton, tog av locket.

-Vafan är det här? Ärtsoppa?!?
-Nej, nej, svamprårisrisotto, skitgott!
-Det ser ju ut fan som havregrynsgröt.

Idag var dock Göran och lämnade värmelådorna och gav tummen upp för risotton, jag kunde pusta ut och ikväll kan jag konstatera att måltiden låg bakom segern.

I helgen har vi haft två matlagningskurser och finslipat vårt nya koncept. Sitter du i detta nu och planerar kommande aktiviteter på ditt företag och har kört fast, hör av dig så berättar jag mer om våra nya galna matlagningskvällar på Kallskänken med Seger och mig, martin@kallskanken.nu

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar