Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
04
Okt 10

Nya skandalrubriker

Fan, nu dog det ju en till. CSI rullar på teven, dom har det inte lätt de där agenterna. Hallberg och Ankan har precis lämnat mig sittandes i soffan, något apatisk efter fyra öländska kroppkakor. På tal om Öland blev det lite rabalder efter mitt något ironiska inlägg om skördefesten (något uns av sanning kanske där fanns ändå). Min teori om Polska pumpor gjorde i alla fall att en av stadens journalister vaknade till liv och började skjuta, jag fick snabbt styra av och jag undrar hur hög min trovärdighet nu är med både osanningar om Polenfärjor och Poländska pumpor i bagaget?

Dock är det en kittlande tanke med följande rubriker:

EXTRA! ÖLÄNDSKA PUMPOR FRÅN POLEN SKAKAR SKÖRDEFESTEN.
Sent igår kväll stannades en märkbart berusad polsk lastbilschaufför vid träffpunkt Öland. Vid efterföljande rutinkoll i lasten upptäcktes hela tolv ton pumpor märkta med etiketter där det stod: Made in Krakow. Enligt lastbilschauffören var beställaren av pumporna Ölands Turist AB, information som givetvis skakar hela ön.

Chauffören berättar även att pumporna skulle köras till Procordias fabrik i Färjestaden där etiketterna skulle pillas bort av äldre damer med långa naglar. En märkbart pressad Gustaf Öholm VD för Ölands Turist AB ville inte svara rakt på våra frågor men menade på att de polska pumporna troligtvis var till för Procordias höstproduktion av pumpamarmelad.

Nu ställs hela skördefestens trovärdighet på spel i det som kan visa sig vara den största pumpaskandalen i modern svensk historia. Öländska odlare lovar nu pengarna tillbaka för alla som misstänker att dom kan ha köpt en polsk pumpa, detta mot uppvisande av kvitto…

Be Sociable, Share!

En kommentar

Lämna en kommentar