Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Sep 09

Le Havre

Efter en miniflaska rött och en helt obeskrivlig bulgurlunch på flyget landade vi så i Paris. Vi hämtade ut vår Citroen c4 och satte kurs mot kusten och Le Havre. Känslan i gruppen var unison, vi ville till havet.

Väl framme i Le Havre som Petter pitchat som en stad med intressant arkitektur fick vi se resultatet av hur fransmännen gjorde när man fixade i ordning en nerbombad stad. Betong och gator av boulevardstandradmått, det såg för helt enkelt för jävligt ut.

Vi kraschade in på ett prisvärt hotell i centrum. Grabbarna tvagade sig och jag gick på en inspektion eftersom jag var tvungen till att köpa rakblad och rödvin, inte för att jag var deppig utan för att jag helt enkelt var skäggig som fan. Men vad var allt folk i denna tillsynes märkliga spökstad?

När vi sedan gick ut för att äta var staden fortfarande folktom. Vi beslutade oss för att ta oss mot stranden, och där var folket. Knökat med restauranger och människor längs strandpromenaden och vi insåg att vi kommit rätt.

Nu har vi fortsatt söderut i de allierades fotspår, och efter ett gäng Crepes och Chocrutte i turistbyn Deuaville rullar vi vidare i vårt sökande efter den genuina franska miljön.

Utförsäljning av Kalmar FF, näst ut David. Man kan kritisera och älta föreningens hantering av kontrakt i evighet. Men jag väljer bara att önska David lycka till! Du är väl värd det. En riktigt skön rundspark mellan benen på alla som tidigare kritiserat dig. Jag kommer över i höst, lita på det. Kolla med Fulham om de behöver en ny speaker.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar