Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
19
Dec 09

Lars-Inge och hantverkarsnack for dummies

Lars-Inge fyller 50, det ska han fira med pompa och ståt på Kallskänken ikväll. Lars-Inge är en av dom karaktärer på Kallskänken som inte är anställd men som ofta hälsar på. Lars-Inge bor till vardags hemma hos sin mamma Gull-Maj i funkabo och har en fast anställning på Mönsterås metall. Lars-Inges stora passion i livet är att baka, och det händer minst en gång i veckan att Lars-Inge kommer ner till Kallskänken med nybakta kakor, alltid hårda kakor för dom mjuka bakar mamma Gull-Maj. När vi har mycket och göra i köket och det brinner kan man alltid lite på Lars-Inge, med sin känsla för bageri går han snabbt in i startelvan och produktionen. Idag fyller alltså Mr Li 50 år, och vi gratulerar honom och önskar lycka till med sina kalkoner som ska bjudas på ikväll.

Varför älskar snickare snusk? Efter år av osäkerhet har jag äntligen fattat hur man kommunicerar med hantverkare, här kommer några enkla tips för dig som känner att du har svårt att närma dig en arbetare och be om en tjänst.
1. Inled samtalet med snusk, tänk bordell, bröst, manlighet, kom sedan smidigt in på det du vill ha hjälp med.
2. Ställ dig på deras sida och prata lite skit om deras chef, tänk slavdrivare, fina bilar, orättvisa, lön, semester, kom sedan smidigt in på det du vill ha hjälp med.
3. Smörgåstårta, hantverkarnas guld, smörj upp dom med smörgåstårta i alla väder. They will keep on going strong…

Faktum är att sista påståendet inte stämmer, jag vet inte hur många byggen jag lämnat smörgåstårta på där chefen eller byggherren har ringt in beställningen till oss och ber oss köra ut tårta. Sen när man dundrar in i barackerna säger dom: Fyfan, smörgåstårta, IGEN! Samma sak händer på kommun och landsting, fast där lämnar jag inte smörgåstårta utan sallad. Fyfan, sallad, IGEN, har du ingen smörgåstårta? Tydligen så uppfattas smörgåstårta som något alldeles för festligt för tjänstemän rent bokföringsmässigt jämfört med sallad, därför beställer aldrig exempelvis kommunpolitiker smörgåstårta då risken för svarta rubriker i Barran är möjlig:
Politikerfest och räkfrossa för skattemedel av: Gunnar Rockström

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar