Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Nov 10

Konst, söndagsmiddag och annat trams

Har precis varit och hämtat min nya inramade tavla hos Anders, skön ramkille på Norra Vägen, han äter lunch på Kallskänken och jag ramar tavlor hos honom, en win win som det kallas. Eftersom jag är född helt och hållet med avsaknad av kulturellt kapital får jag helt enkelt köpa mig detta, och min lilla konstsamling här hemma börjar arta sig (fattar ni, arta sig…) Nytillskottet, en Sosnomålning över kontmuseet i Nice.

Igår var vi på trygg middag hemma hos Gabbys föräldrar, fru Bergvall tokdominerade i köket och levererade en galet god långkokt köttgryta, maten hämtades enligt Bergvallsk söndagstradition i köket, det var perfekt eftersom man vid ombackningen fick chans att hetsäta ett gäng köttbitar i köket utan att någon såg. Det blir lätt så om man är född, helt utan kulturellt kapital. Vi försökte även lura Gabbys pappa, som driver Ballingslövbutiken i stan, att Ballingslöv inte bara gör kök numera utan även glass. Vi hade lagt energi i att tillverka egen glass och etiketter med Ballingslöv’s logotyp, det var genialt, men det blev en bluff som synades snabbt av fru Bergvall, något som jag än inte kommit över.

Måndag och full fart på Seger, bröd, såser, grytor och fan och hans moster, där har vi en annan som tokdominerar i kök. Husman rasslar på bra och vi ligger runt 100 st vilket verkligen måste ses som klart godkänt efter bara en vecka. Seger som efter sin första vecka på Kallis körde lite för fort upp till Stockholm och åkte på böter som i kostnad motsvarade hans flickväns julklapp. Eftersom jag numera jobbar aktivt med personalvård la jag energi i att luska ut vilken restaurang han skulle äta på i helgen. Efter effektivt detektivarbete ringde jag upp Restaurang Ruby i Gamla stan och bad dom hjälpa mig att servera en flaska champagne till Segers bord med hälsning från Trafikpolisen och Mycket Gutt. Ett litet spratt som bara tog drygt 24 timmar för honom att lista ut vem som låg bakom. Vi får inte glömma att Seger är kock, inte kärnfysiker.

Nybro Vikings får Mycket Gutt på onsdag då Kallskänken går in som matchvärd samma dag som vi öppnar i Nybro. Här är annonsen som börjat att gå i dom anrika Nybrosidorna:

Och här är reklamen vi kommer köra på matchen mellan varven:
kalskanken_hockey_nybro_2

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Vem var det egentligen som va född utan kulturellt kapital lilla gris?

Lämna en kommentar