Se fler 
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Sep 10

Inför Guldfågeln arena

Jag tror att vi har världens chans att skapa något magiskt med nya Guldfågeln arena. Arenan ska bli vår fästning, och med en dos självironi låter vi landet driva friskt med vår kycklinggryta som i mars 2011 kokar upp till Smålands nya mötesplats.

Kalmar FF berör, i medgång och i motgång. I mitt vardagliga arbete pratar jag med många kunder och leverantörer, och alla samtal inleds i stort sett alltid med ett försnack om FF, det slår aldrig fel. Visst är publiksiffrorna svaga och många vetande har penetrerat den frågan rätt rejält, vi kan bara konstatera att det är många faktorer som är facit till situationen i Allsvenskan idag, men det finns faktiskt ljusglimtar i söder. Men en sak har slagit mig, folket i den här staden har stenkoll på sitt Kalmar FF, oavsett om dom går på matcherna eller ser på matcherna på tv, som jag skrev tidigare Kalmar FF berör, i medgång och i motgång.

I en liten stad behöver vi något som för oss samman, en gemensam nämnare. Så låt Guldfågeln arena bli den fristad i regionen där du och dina nära kan gå till och släppa på alla hämningar, go bananaz. Nu har vi chansen att skapa en ny läktarkultur i Kalmar, vi ska sjunga och jubla i 90 minuter, som motståndarlag ska det vara ett rent helvete att komma till kycklinggrytan.

Föreningen har bollen, det är läge att börja paketera det nya Kalmar FF inför flytten. Men vad tror du att vi ska göra för att föda en ny läktarkultur i staden? Det finns ju inga löparbanor för Göte. Dags att lyfta evenemanget till en helt ny nivå, i det här läget ska vi inte kolla på andra klubbar, nu tar vi taktpinnen, dom ska kolla på oss.

Be Sociable, Share!

5 kommentarer

 1. Personligen tycker jag vi behöver en ramsa eller liknande, gärna en sång, som ska basuneras ut i tidningar, på bloggar, i radio och framförallt i högtalarna på Guldfågeln. En låt som känns mer som en kampsång än en glad familjetrudelutt.

 2. Läktarkultur i Italien: glåpord och hetsning från publiken

  Läktarkultur i Spanien: familjärt och stämningssånger men även missnöje väldigt fort

  Läktarkultur i England (!): alla på arenan stämmer in i musikaliska melodier och tar i för full hals. Stämning!

  Vi borde lära av de brittiska supportrarna tycker jag (bortsett från huliganerna)! Ta de bästa sångerna och applicera på kff!

  Sen bör vi involvera klacken mer, lyfta fram dem och försök skapa incitament för fler folk att ställa sig bland dem. Kanske tom premiera att de finns eftersom de är så viktiga. Låta dem ha ett eget inslag under matcherna där de får uppmärksamhet och göra det till något coolt och beundransvärt att vara en del av den. Det är min åsikt.

  Involvering är nyckelordet tycker jag. Få folk att känna att de är en del av gemenskapen. Man skulle kunna utse omgångens supporter och skicka in denne på plan innan match för intervju. Kanske göra ett reportage om personen som visas på jumbotronen och låta hela Guldfågels arena skandera dennes namn. Typ som du gjorde med kocken i södermöre 🙂

  När folk känner sig delaktiga och fler än laget får utrymme tror jag att vi kan skapa en kultur som manar till engagemang snarare än vi-mot-dom-känsla, även i motgång.

 3. Vänsterpartiet lovar idag att vid en Rödgrön valvinst den 19 september göra en storsatsning på damfotbollen i Stockholm. Damfotbollen ska ha samma möjligheter som herrarna till uppvärmda planer, bra träningstider och att kunna se fotbollen som ett karriärsval som man kan försörja sig av.

  – Skillnaderna mellan hur herr- och damfotbollen behandlas saknar alla typer av proportioner och rimlighet, säger Åsa Hagelstedt, Vänsterpartistisk representant i Stockholms idrottsnämnd. Att våra kvinnliga idrottare skottar sina egna planer under vinterhalvåret, medan herrarna både har uppvärmda planer och ekonomiska möjligheter att hyra in sig på träningsanläggningar är helt oacceptabelt, fortsätter Åsa Hagelstedt.

  Vänsterpartiet lovar en översyn på damernas träningsanläggningar, såväl anläggningarna i stort samt möjligheten att få uppvärmda fotbollsplaner. Vänsterpartiet kommer också se över hur man kan förhindra det tapp som sker i åldrarna 15-18 år hos fotbollsutövande flickor.

  – Damfotbollen var den snabbast växande idrotten förra året med 17 %. Men sanningen är att i dagsläget är lönerna för de få professionella damfotbollsspelare vi har så låga att det omöjliggör att se utövandet som en karriärsmöjlighet. Vänsterpartiet är ett parti som har jämlikhet och jämställdhet som grundstenar och detta är ett tydligt exempel på motsatsen, avslutar Åsa Hagelstedt.

  Kontakt:
  Åsa Hagelstedt, Vänsterpartistisk representant i Stockholms idrottsnämnd
  073-622 30 55

  Jessica W Sandberg, Valstrateg Vänsterpartiet Storstockholm
  076-814 69 62

Lämna en kommentar