Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
23
Feb 10

Hur att ringa Guds växel

Hej och välkommen till Gud, just nu är det många som ringer, a message in english will follow…
Hello and welcome to God, the line is busy at the moment, please hold…
Tänk på att alltid avsluta ditt val med fyrkant.
Har du klagomål om vädret tryck 1, har du inte fått din Östran idag och vill göra en reklamation tryck 2, önskar du beställa mer snö tryck 3, vill du veta om det blir allsvensk premiär på Fredrikskans den 13 mars tryck 4, har du frågor om inställda tåg tryck 5, vill du tala med en telefonist var god dröj…(Beach boys-God only knows i bakgrunden)…(man hör hur någon plötsligt svarar…) – Ja det var Kenneth, vad kan jag hjälpa till med…

Denna dag ett liv, Kallskänken är lamslaget, många sjuka och utan Thuan i köket känns det lite tomt, Thuan som slutade i fredags efter lång och trogen tjänst för att söka lyckan i Trelleborg…men Trellehålla av alla jävla städer, var det kanske palmerna och färjetrafiken som lockade?

Jag ska ge er historien om hur Thuan kom sig att bli kökschef på Kallskänken, egentligen en ganska vacker sann historia. Thuan läste svenska för invandrare på Komvux och började hänga i gäng med folk från Kallskänken. Thuan en gammal vietnamesisk mattelärare var vid den här tiden sjukt dålig på svenska, han hängde med gänget till Kallskänken. Han blev fascinerad av vår verksamhet och ställde sig vid bordet för att lära. Vi sa klart och tydligt att vi inte kunde betala någon lön till honom, det spelade ingen roll för honom, han ville ju bara lära. Han kom till Kallskänken och inrättade sig i produktionen och gjorde detta i vecka ut och vecka in. Vi fortsatte berätta för honom att det inte fanns någon möjlighet för oss att anställa honom, men han var ju bara där för att lära. Efter nästan ett halvårs lärande var Thuan nu en riktig stjärna i köket och hans svenska betydligt bättre. Han hade lärt sig alla våra moment och han fick jobb på helgerna, detta ledde givetvis till att han gjorde sig oumbärlig i produktionen och fick fast anställning. Thuan, jag vet att du aldrig kommer att läsa det här men jag beundrar ditt tålamod och vilja och önskar dig lycka till med din nya restaurang i Trelleborg med namnet Little Bangkok, ny officiell Kalmar FF-krog innan match på tjong…förlåt…vångavallen!

Idag blir det lite mys på lokal med Champions Leauge, det ska bli, mycket gutt!

Lycka till Thuan Svensson, från alla oss på Kallskänken!

Lycka till Thuan Svensson, från alla oss på Kallskänken!

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Kom igen Martin. Får vi se lite hud eller?;)

Lämna en kommentar