Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Okt 09

Hur att inte lufta ett element

Jag får ofta frågan om jag är händig och jag vet inte riktigt vad jag ska svara. Jag är ju inte helt missanpassad men jag är ju heller ingen handyman, man kan väl säga att jag lärt mig väldigt mycket det senaste åren sedan man blev villaägare. Expempelvis vet jag numera hur man luftar ett element…

Jag kom hem från Berlin en sen vardagskväll och det var väl vid den här tiden för två år sedan, Sara bodde i vårt gästrum och elementen gick inte igång som önskat när höstkylan slog till. Jag fick order från regeringen att lösa elementproblemet innan Sara skulle frysa ihjäl. Trött på morgonen därpå klev jag upp i bara kalsonger och morgonrufs och kände på elementen -iskalla. Gjorde som många i vår genaration gör dvs felsöker problemet på Google, fick fram att elementen troligtvis behövde luftas. Skruva lätt på ventilen och vänta på pyset stod det klart och tydligt på: www.element.se/lufta-element-for-javla-idioter.html.

Iklädd bara kalsonger och håret åt alla håll hämtade jag en skiftnyckel och började skruva lite lätt på den mutter som jag trodde var ventilen. Enligt beskrivningen skulle jag ju lyssna efter ett pys, eftersom jag inget pys hörde fortsatte jag att skruva och helt plötsligt small det till PANG! och muttern for som ett pistolskott i gästrummet, sen kom vattnet, det sprutade ut vatten från elementet i en sån stark stråle att det träffade väggen så det ven i rummet. Panik uppstår.

Det ända jag kunde göra vara att sätta dit fingret för att provisoriskt stoppa det enorma vattenflödet. Helvete, vad fan skulle jag nu göra. Endast iklädd kalsonger, hår som spretade åt alla håll, och med fingret uppstoppat i elementet. Vilken jävla fars. Så fort jag flyttade fingret sprutade ju vattnet likt en fontän i rummet. Skulle jag öppna fönstret och ropa på hjälp, knappast, kunde bara förställa mig dom svarta rubrikerna i Kalmarposten. Det sägs att: Kallskänksochspekaer-Martin tillika jubelidiot och även nybliven villaägare inte vet hur man luftar ett element, detta bör enligt Kalmarposten straffas med -döden! (dvs ett hemmahosreportage där man visar upp sitt vardagsrum och berättar kryptiskt vad man tjänar och har för favortitmaträtt.) Nej det gick ju bara inte.

Jag valde att springa efter en telefon och låta vattnet forsa. Fumlade ner för trappan, fick tag i telefonen, knappt inga batterier kvar, fan, hade jag ett samtal? Jag ringde livlinan Richard som sedan ringde Magnus på Calmarsunds VVS, och när väl rörkrokaren kom hade jag lyckats tömma elementet på vatten genom att använda mig av Moas doppresent, en gammal glasclown som fick fungera som behållare för tömningen av elementvattnet.

Och varför berättar jag denna historien? Jo för idag hade jag samma problem i vårt sovrum, ingen värme. Jag ringde rörmokaren Magnus direkt, han sa, RÖR INGENTING!!! (fattar ni, RÖR liksom…) Men jag har inte sluppit skit för denna händelse, än idag kommer vissa av CalmarsundsVVSgrabbarna och frågar hur det är med mina element, jag fick också en alldeles egen elementluftningsnyckel efter händelsen.

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Rör det rör, rör det Tallroths

Lämna en kommentar