Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
24
Maj 10

Helgen som gick, prins Ali och raset mot smygpremiären

Trodde jag skulle avlida när jag ramlade in på jobbet idag, hur mycket som helst som skulle ut innan lunch så det var bara att dra på sig blåstället och kötta buffé. Men det gick bra, även fast man fortfarande ser dubbelt efter helgens trevligheter och jobb. I fredags blev det spontanfest i residenset, folk droppade in efter hand och när vi i vanlig ordning ställde ut gatuprataren vid entrén på Norra Vägen med texten: spontandans drop-in! I festvimmlet syntes ansikten som David Elm, Mikael Eklund, Augustsson, Pettan, Sassa och Ängö-Johan, alla hade nappat på budskapet från gatuprataren. Kvällen slutade i dekadens på Pizzeria Venezia -igen. Det var på riktigt kul att se en Elmbroder äta kebab, semester.

Lördagen spenderades på Kallskänken, vid 09.00 kom min nya vän Ali, han ville jobba och vi drog på Alladinlåten -Prins Ali på högsta volym så att högtalarna skorrade i köket och Vietnamesligan fick stoppa öronen fulla med räkor för att överleva. Vi dansade runt i köket likt karaktärer i en musikal, festen dog när vi upptäckte när vi lyfte blicken mot kassan, där stod ett gäng kunder och flinade, jag slutade vara sex år, sträckte på mig och frågade vad det fick lov och vara, svaret blev: Mer dans!

På kvällen blev det sittning på Pipes och en god Jörgenkomponerad trerätters på Helen och Jörgens med bland annat öländsk tryffel och hjortracks. Kvällen avslutades med en spelning på stadshotellet där Marcus och Pernilla hade bröllopsfest, mycket gutt. Sista låten blev We are the world och alla gästerna stod i en ring och sjöng med, vackert och stämningsfullt.

Möte idag med Fredriksskans överhuvud och generaldirektör Kenneth Fritz angående FF till 100 som är nästa lördag den 5:e juni, planering av placering av storbildsskärm och tält, det kommer bli riktigt bra. Fick samtidigt äran att signera en jubileumsbok då jag finns på en bild, stort. Är faktiskt lite stolt över att man tydligen lyckats sätta lite avtryck under en förenings 100-åriga livstid, och mer ska det bli förhoppningsvis.

Många har rasat över smygpremiären av uteplatsen, och jag vill verkligen dementera, den är alltså inte invigd. Gårdagens grill var enbart en testkörning av trallets konstruktion och bärlag, och faktum är att långbänken som ska byggas blir inte färdig förrän tidigast torsdag, officiell invigning blir nu på lördag den 29:e augusti, då välkomnar jag alla till Smålands nya mötesplats, jag bjuder på tilltugg, ta med egen dryck, inlsläpp 18.00. Anmälan sker i kommentatorfältet eller på martin@kallskanken.nu, det kommer bli mycket gutt.

Rätt svar på gårdagens fråga: Hur många indianer får man upp i ett träd?
Svar: Hela stammen.
Grattis mannen från skogen, du vinner en bättre begagnad varmvattenberedare från Metro Therm. Företagets VD låter hälsa att prisutdelningen av beredaren sker på lördag i samma veva som han klipper bandet till uteplatsen, missa inte detta storslagna event. På plats finns givetvis Östran och Kalmarposten för mingelfotogarfering, Barran kommer inte finnas på plats då Gota Medias styrelse väljer att inte lägga någon politisk värdering i bygget, då man fått för sig att Litauiska arbetare har tjänstgjort vid bygget, detta är helt felaktiga uppgifter, alla är nämligen från Polen, dom Litauiska arbetarna ska nämligen jobba med Kalmar FF’s arenabygge.

Smålands nya mötesplats

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar