Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
29
Jul 10

Gubbvaktning, logistik, alkoholtillstånd och Pridefestival

Sitter hemma och gubbvaktar i fönstret, besviken över att varken Iphone 4 eller min nya dator har anlänt till butik. Varför är det alltid så att leveranser aldrig någonsin kommer i tid. Är det så att dom som levererar vet vilken makt dom har att personerna i fråga aktivt väljer att plåga oss vanliga dödliga med att dra ut på väntan. Eller är det helt enkelt gud som går in och markerar missbruket av girighet och materialism? Eller är det kanske bara logistikens gång…

Nåväl, dagens ros går till Magareta Ekeroth, alkoholhandläggare på Kalmar Kommun, smidigheten personifierad. I ett träsk av sedvanlig svensk byråkrati hjälper hon mig med ett tillfälligt alkoholtillstånd gällande en VIP-servering på Rix FM festival på torsdag där Kallskänken ska servera etablissemanget. Jag blir alltid stolt som en tupp när en eventbyrå ringer från kungliga hufvudstaden och ber om mina tjänster. Jag fick en offertförfrågan på mail och svarade med en crispig offert 4 minuter senare. Kunden i fråga blev så oerhört imponerad av min service (bortsett från felaktiga priser, stavfel och sär skrivningar, sär.. sär skriv…nej, jo sär, Moses? ehh fan särskrift) så att hon valde att anlita oss även på Rix FM festivalen i Växjö. Och jag fick smaka på raka motsatsen till Magareta på Kalmar Kommun när jag ringde upp Växjö’s motsvarighet: Den ni söker, har dragit åt helvete, och återkommer någon gång efter sommaren, vill du tala med en telefonist, var god visa könet.

Som ni förstår, ett tillfälligt alkoholtillstånd i början av augusti är som att fråga efter tändare till en cigg på en gudtjänst. (Och då är det faktiskt ändå Växjö stift vi tllhör, fattar ni stift, va, va, va?)

Men det ska nog lösa sig…

Huvudstaden imorgon, känns klockrent att åka upp med sin tjej till Stockholm och gå rakt in i Pridefestivalen, det är som vi säger, lite gay är bra.

Ikväll hoppas vi givetvis på ett bra resultat så vi kan åka till Sofia nästa vecka!

Förresten får jag passa på att gratulera Pontuz Löfgren på sin födelsedag och tacka för värmande ord på sin blogg. Du är rätt duktig du också. Läs hans blogg här, och för er som är under 18 jobbar Pontuz med att sälja dyra hus med fin utsikt mot vattnet. Pontuz har ofta kostym. Hej Då.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar