Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
08
Okt 09

Freeze Motherfucker! Put that gatupratare down!

Det mest klassiska sätt att kommunicera för butiksinnehavare i denna stad är att man ställer ut en gatupratare. Enkelt, billigt och funktionellt. Som ni kanske inte känner till råder en debatt angående just gatupratare som står i vägen för fotgängare. Det hela mynnade ut i att man idag måste ansöka om tillstånd hos Polisen för att ställa ut en gatupratare.

Detta samhällsproblem har nu kullminerat i en razzia där man igår på kvarnholmen kunde se 3 st heltidsanställda poliser haffa gatupratare utan tillstånd. För butiksinnehavare med olagliga gatupratare utan tillstånd erläggs böter på 1800kr.

Jag tycker det är för jävligt att man som stadsbo inte kan röra sig fritt på Kalmars gator och torg på grund av alla dessa gatupratare. Är man full innan klockan 18.00 på kvarnholmen är det skitsvårt att typ inte trilla in i en gatupratare. Jag har många vänner som är blinda och dom fixar inte att ta sig förbi gatupratare utan att gå in i dom. (Cyklar, fotgängare, palmer, transporter, korvvagnar, bänkar och andra hinder är dock inga problem.)

Kalmar Kommun, det tar tre år att få ett bygglov, det krävs mer eller mindre astronaututbildning för att få alkoholtillstånd, du måste vara lektor i HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point) för att servera en pannbiff och nu måste man även ansöka om tillstånd för att ställa ut en gatupratare. Vi har en kommunstyrelse som har lovat en arena i en hel mandatperiod, flygit in ett kinaprojekt som raserat, byggt upp kreativa och spännade Salve som idag knappt fungerar som tillhåll för gnagare, infört parkeringsavgifter till höger och vänster. Nej, jag är inte bitter.

Förra året släpade jag hit en storbildskärm och visade Sverige-Spanien på storbild, 10000 besökare på stortorget. Hyran för troget kostade oss 20 000kr+el+kommunens arbetskostander.  Vi fick inte en spänn, skitsamma. Dom vi verkligen fick hjälp av var markfolket, grabbarna på Fredde, Stefan på gatupark, tack!

Kanske dags att ge oppositionen chansen att styra nästa mandatperiod? Eller vad säger ni?

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Oh my honey, ska du in i politiken nu också?

    Jag stöttar dig.

Lämna en kommentar