Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
21
Nov 10

Flashback, semester från förr

Vaknar upp i ett dimmigt Båstad, långt ifrån den extrema hysterin som rådde senast vi var här dvs under tennisveckan. Vi bokade in oss på ett spapaket här på Hotell Skansen och jag slås återigen över den nivåskillnad i service och små, små detaljer som skåningarna har. Det går inte och sätta fingret på exakt vad, men helheten känns oerhört genomtänkt, alltifrån att personalen vänligt säger god morgon i korridoren och till noggrant utvalda Dux-sängar. Fastän hotellet denna helg är helt fullbokat märks det inte mer än att det är en härlig atmosfär med full matsal, liv och rörelse. Rent och snyggt är det också, gilla.

Har gubbvaktat en familj under vistelsen där samtliga två barn är utrustade med en varsin iPad. Ponera att barnen är 6 och 5 år gamla. Någonstans är det skrämmande och se dom insjukna i något dataspel när resten av familjen konverserar. Det blir alltmer vanligt att man inhandlar avancerade verktyg för att sysselsätta sina barn, man köper sig någon form av frihet i föräldraskapet. Men detta är ingen nyhet, vi började minnas tillbaka på våra verktyg som var dåtidens lyx, ni minns säkert scratchboarden, ni vet den när man målade bilder med hjälp av två rattar. Bilderna såg för jävliga ut och det bästa med leksaken var väl egentligen suddfunktionen. 20 år senare har vi avverkat Game-Boys, freestyles och just scratchboards, idag finns alla funktioner i en och samma apparatur, och är man nöjd med en teckning är det bara att använda sig av funktionen Save As. Man behöver alltså inte köpa en helt ny scratchboard.

Tiderna förändras, fast egentligen inte känslan. Jag tror att barn fortfarande kan känna känslan som infinner sig av:
Att sitta bak i bilen. Regn som slår mot bilfönstret. Hur långt är det kvar? Upplysta färjeterminaler i nattmörkret. Obegränsat med taxfree-godis i form av Haribo-nallar och Bassetts. Illamåendet. Besvikelsen när batterierna i kassettspelaren viker ner sig. Långsamma hotellfrukostar där pappa ska äta ”så man står sig fram till lunch” och ger resten av familjen stränga order att plocka med sig en, helst två frukter från bufféen. Heltäckningsmattor. Sena kvällar i någon bar. Tillfälliga semesterkompisar vid poolen. Mamma smörjer in ryggen. Spagetti och köttfärssås. Coca-Cola. Sand mellan tårna. Dans till lokalt liveband. Syskongräl. Hemlängtan. Och så den där kvällen då pappa pussar mamma lite, lite för mycket.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Har också haft äran att bo på Hotell Skansen. Ett jkla bra ställe helt enkelt.

Lämna en kommentar