Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
03
Sep 09

Escalopejävel

Vi körde, kollade på en mäktig salvestad på en ö, vi körde lite till och hamnade tillslut på ett sjöfartsinspirerat charmigt hotell i La Crocicat på västkusten. Det blåste, regnade, vågorna slog mot klipporna och det var ett riktigt jävla skitväder.

Det visade sig att även detta hotell drevs av två lesbiska systrar och vi kände värmen. Ingen talade engelska med oss vilket på något sätt kändes ännu mer genuint. På hotellet låg även en gourmetrestaurang till min stora glädje. Menyn var på helt på franska och vi kände oss lite lätt vilsna när vi försökte orientera oss bland rätterna, vi drog in Laurrien Pierre samt anklever eftersom jag lärt mig att anka på franska heter: ?Canard?, gubbsen beställde Tournedos och jag drog till med Escalope.
Escalope?vad fan är det sa vi till oss själva. Jag var relativt säker på att det var kött, men ju längre diskussionen led spred sig osäkerheten i gruppen. Valross, elefant, nej, bläckfisk, hyena, måste vara giraff! Vi såg hur resten av restaurangen fick in läckra fat med fisk och kött som trancherades med yrkesstolthet vid borden. Servitrisen frågade hur gubbarna ville ha sitt kött, rare, well done. Klart.

Men hur ville jag ha mitt kött då? Jag min dumme fan, som den wannabe-konnässör jag är bryter jag in i samtalet och ber och få min Escalopejävel rare. Servitören vänder sig mot mig fast möter mig inte med blicken och säger: Escalope is served cooked. Inte nog med att hon har nedlåtit sig att tilltala mig på engelska, det visade sig att jag bad om att få ett styck blodig gris.

Sen blev vi vanlig ordning berusade och slutade upp på rummet där det blev introtävling och cider. Månljuset sken likt en strålkastare på havet som slog dramatiskt mot klipporna, vi ställde oss med bar överkropp på balkongen och sjöng unisont i väl avvägda stämmor: Ta mig till Havet.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Haha bra skrivet! 🙂

Lämna en kommentar