Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
18
Aug 09

Enjoy China

Kalmar är en sommarstad som i år har lockat rekordmånga turister. Vi driver ju även Hotell Hilda och även där har vi haft en fantastisk beläggning. Idag släntrade två relativt unga hotellgäster in i receptionen och frågade vad man skulle göra i Kalmar en dag som denna. Jag blev i sanningens namn lite ställd eftersom jag inte är van att pitcha Kalmar för yngre hotellgäster. Vill man verkligen se slottet och gästhamnen om man är under 25? Samtidigt som jag funderar säger den ene: Vi hörde att det fanns en stor hög med tegel någonstans, stämmer det?

Sedan är den smått osannolika historien om Fanerdun igång. Och visst är den sjuk på alla sätt och vis. Numera hänger det en stor vepa, trasig och sönderblekt av solen på fasaden där det står: Enjoy China.

Vi gjorde ett event åt Ernst & Young i slutet av juni där vi lotsade runt regionkontoren runt om i Kalmar med buss. Ett av stoppen var just Fanerdun. Det roliga var att vi hade placerat vår Vietnamesiska vän Nina där med en skottkärra och rishatt. Så när bussen vänder upp mot byggnaden och vi förklar att numera finns inga kineser kvar på bygget så utbrister en av revisorerna: Men där är ju för fan en!
Och det hela blev fruktansvärt roligt när Nina på asiatiskt vis vinkar febrilt.

Förberedelser inför eventet "En kväll i juni"

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Fanerdun, vilket clownprojekt!

  2. Hahaha! Tegelhögen låter inte jättespännande i mina öron.

Lämna en kommentar