Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
20
Mar 10

En stel bög som måste slappna av

Gårdagens inspirationskväll blev en succé, den sista talaren Pelle Tornell var magisk, på riktigt. Hans show gick ut på att han läste tankar, och han förförde publiken in en nästan otäck känsla där han gissade rätt på telefonnummer och varumärken. Jag som annars är ganska social av mig blev efter föreställningen skit rädd för honom eftersom jag misstänkte att han skulle genomskåda mig, se rakt igenom, bluffen, skådespelet.

När föreställningen var över stod vi utanför teaterns entré och väntade in sällskapet, ett gäng wt-grabbar från Påryd gled målmedvetet förbi med skinnväst och brylkräm med siktet riktat på Olearys. En av grabbarna fick syn på mig och skrek ut: Det är ju den jäveln från halvåtta hos mig! Han är ju bög ju. Så fick vi äntligen den första motgången, fast egentligen inte, en kärring stannade mig på Fredriksskans efter matchen förra veckan och sa: Det är ju du ju! Från TV! Fan, du var stel, ett tips till nästa gång, slappna av lite! Kan min PR-avdelning (Löfgren) notera följande till nästa planeringsmöte: Stel bög, slappna av, hur går vi nu vidare med detta?

Fick några buffétallrikar över från igår till lagets stora glädje, en riktig proffsstämning infann sig i Läckebys annars ganska sunkiga klubbhus när grabbarna efter dagens träning tillsammans käkade maten. Träningen går inte på något sett till historien förutom att jag tunnlade Lukas två gånger, Lukas som blev så knäckt att han hotade med att hoppa av skolan.

Kvällen blir lugn, match imorgon mot Kalmar Södra, ett Södra utan glappkäften och rivjärnet Lindberg som utvisats till Malmö, vem ska axla hans roll som den jobbiga jäveln som konstant håller låda med motståndare, domare, medspelare och press? Ytterligare en match imorgon, desto viktigare i Trelleborg på Tjonga…förlåt, Vångavallen. Mitt tips 1-3.

Här kan ni se en film om Pelle Tornell…

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Bra skrivet Martin. Möjligt att du var en smula fördomsfull mot de unga i Påryd. Nja tror inte det, hopeless case.
    Ha det broder!

  2. Det må va hänt att jag drar Påryd över en kant i detta fallet, men det är mest symboliskt. Jag ber alla i Påryd med omnejd om ursäkt då jag faktiskt inte har belägg för att grabbarna ens var från Påryd. Dom kunde ju faktiskt varit från Tvärskog eller Ljungbyholm.

Lämna en kommentar