Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
21
Mar 10

Elmfrukost, gröt och mutförsök

Har ätit en riktig Elmfrukost, havregröt med extra fiber och toppat med linfrö, allt för att vara redo på bänken mot Södra! Bänken! Här har man skämt bort laget med baguetter och buffétallrikar i en hel jävla vecka, en bänkplats, är det tacken? Precis som fotbollskvalité går före mat från Kallskänken. Och om coach Axelsson & Leandersson påstår sig inte vara mutbara får vi väl helt enkelt jacka upp mutorna till oxfilé och tryffel, jag ska ha en plats i den där förbannade startelvan. Senast jag var missnöjd med min situation i Läckeby gick jag ut på förstasidan i Barrans b-del och påstod att jag var en missförstådd fotbollspelare, matchen därpå fick jag speltid.

På tal om gröt så har jag alltid känt mig som en hund när jag äter det. Föda, bukfylla, brukade alltid tracka Uffe-Taco vid frukostbordet när han lite småstressad, konstant försenad och böjd över tallriken slafsade i sig födan och kompletterade gröten med att skölja ner den med någon sjuk smoothie med ägg, banan och hallon, säkert en protein och kolhydratsorgasm, men rent matmässigt kanske ingen större upplevelse.

Snön smälter bort på riktigt, och på trädgården syns saker som man glömde plocka bort innan snön kom i december: tre gamla pumpor från skördefesten, ett mirakel att dom fortfarande har orange färg, två stycken hopfällbara bord som jag letat som fan efter, lite gipsskivor från renoveringen, tre polska flyktingar och Palmes mordvapen.

Kommer ni ihåg Eskobars skiva från 2000, Tumbling down? Den lyssnade jag fanatiskt på under en tid då jag isolerade mig bakom ett par stora hörlurar och var kär i en tjej från Smedby.

Be Sociable, Share!

En kommentar

Lämna en kommentar