Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
07
Sep 10

Du vågar

Spridningen av Konsulten fick bra fart igår och vi fick en sista knuff på kvällen när Ekwall länkade till den i sin blogg, ska bli mycket intressant och se vart detta landar. Framförallt är det fantastiskt kul att ett företag som Östran står upp för sitt ord och verkligen vågar, det är ju som ni säkert märkt, många i personalen som bjuder på sig själva under seriens gång, jag tänker på scenen med introduktionsmötet, rätt spänt där.

Och jag vet att det är många som sitter där hemma och läser Barran på rutin, och jag tänker verkligen inte driva någon kampanj för att folk ska byta men bra och veta är att Barrans ägare Gota Media omsätter med sina fem morgontidningar över åttahundra miljoner kronor, jämför det med Östrans femtiosex och så inser ni att det finns helt andra muskler och förutsättningar för Barran att göra en tidning.

Och visst tror jag papperstidningens framtid är oviss och känslig, men visst tycker jag det är kul att jobba med en underdog som verkligen vågar. Framförallt är det viktigt med en konkurrens, Barran har idag en maktfaktor som i många sammanhang faktiskt är lite skrämmande, till stor del var man bidragande orsak till överklagandet av Konstmuseet och arenabygget där man i stort sett i sin journalistik uppmanade folk till att överklaga. Okej, jag erkänner, jag är fortfarande rätt bitter för att Barran inte ville vara med och marknadsföra Spadtaget 2009 med anledning, citat: ”Gota Media har inte tagit ställning til arenan”, dvs hur är det nu Barran, upp med korten på borden, Guldfågeln arena, är ni på eller av? Fråga två, köper ni en loge till nästa säsong? Tar man ställning?

Okej, kanske känns lite lökigt när jag i det här faller är ganska jävig, men det jag ville säga är:
Chris Karlsson har ett uppdrag att fixa femtusen nya läsare, han har därför sitt alldeles egna paket där man tecknar fyra månader med Östran samt att man får en DVD med hela serien (som Hans Viklund recenserat).

Vore det inte rätt kul om vi rörde om lite i grytan? Därför uppmanar jag dig, ja, du där hemma, kan ni inte testa Östran en sväng nu till hösten? Om kampanjen ger resultat, då blir det nämligen ännu roligare i framtiden.
Teckna idag på www.testaoss.nu

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Länken till ”testaoss” fungerar inte.

Lämna en kommentar