Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
01
Dec 09

Det stora mjölktestet!

En historisk dag på alla sätt och vis i och med det slutgiltiga beskedet om arenan, men min blogg denna dag kommer att handla om något helt annat.

Uffe-taco älskar mjölk, det är för honom inte bara en dryck utan så mycket mer, en hel livsstil kan man säga. Taco dricker minst 1,5 liter mjölk per dag och i och med hans flytt in i vårat residens har detta givetvis krävt nya resurser av så väl inköp som kylskåp. Nog om det, faktum är att det faktiskt är riktigt gutt med ett kylskåp fyllt av mjölk då jag själv mer än gärna sörplar i mig en cappuccino. Synd bara att min mage efter Tacos inflytt har haverat och börjat fråga mig vafan som pågår, detta genom att släppa ut gaser som inte är av denna värld.

Det hände sig förra veckan att ett av mina mjölkinköp bestod av ekologisk mellanmjölk (detta efter att jag fått stränga order från regeringen dvs Moa att handla ekologiskt), när Taco fick syn på den ekologiska förpackningen brast han ut i ett karaktäristiskt: Du kan för fan inte köpa ekologiskt, det smakar skit! Debatten var igång. Kunde Ulf Taco Tallhage verkligen känna skillnad på mjölk och mjölk. Igår var det alltså upp till bevis.

Det stora mjölktestet gick ut på att Taco fick smaka sju sorters mjölk, låt mig poängtera att detta var inget vad utan alltså bara en fråga om prestige. På provlistan stod: Arla mellanmjölk, Arla lättmjölk, Arla ekologisk mellanmjölk, Smålands mellanmjölk, Klövern mellanmjölk, Skåne mejeriernas röda mjölk och Arlas röda mjölk. Testet kunde börja…

Sju sorters mjölk i identiska glas.

Sju sorters mjölk i identiska glas.


Juryn var givetvis väl dokumenterad

Juryn var givetvis väl dokumenterad


Spottkopp fram och största möjliga tystnad...

Spottkopp fram och största möjliga tystnad...


Testet har börjat!

Testet har börjat!


Hmmm, rätt namnskylt vid rätt mjölk, hur skulle det gå?

Hmmm, rätt namnskylt vid rätt mjölk, hur skulle det gå?


Efter många jämförelser och provsmak senare...

Efter många jämförelser och provsmak senare...

Testet var avgjort och det råder efter resultatet inga tvivel om att Taco är en riktig mjölkkonnässör. Han satte den ekologiska mellanmjölken, han satte alla Arlas produkter och han visste att Klövern och Smålands inte var Arla (dock hade han förväxlat dessa två, men vafan gör det, båda smakar ju skit enligt Taco).

Å juryns vägnar ger jag Uffe-taco den största eloge av dem alla, han äro och förbli en sann mjölkkännare av rang, härmed tilldelas Taco den gyllene kon!

Be Sociable, Share!

2 kommentarer

  1. Hahaha det bästa jag läst på länge. Utgången av testet var iofs väntat. Vad har vi lärt oss av detta Martin? Ifrågasätt ALDRIG Ulfs expertis inom området mjölk.

  2. Haha ja detta resultat är ju föga överraskande om man har bott tillsammans med denna Uffe men kul för honom att han äntligen kan briljera på något! 😀

Lämna en kommentar