Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
14
Dec 09

Christmas classics

Måndag och nya giv, hade helt glömt bort att det brinner på Kallskänken i och med julruschen då alla företag, förening, kommun och landsting ska frossa i julmat. Här kommer så äntligen lite best of Kallskänken Christmas.

Det var en av mina första jular på Kallskänken och jag hade tagit körkort, min status i företaget vid den här tiden var ganska låg och jag fungerade som verkställande springpojke. Chef var en av verksamhetens stora legender genom tiderna: Marwan Mohammed, en libanesisk man, med ett sätt att styra köket som fått vilken diktator som helst att sätta prinskorven i halsen. Marwan hade stenkoll på allt, jobbade så lite som möjligt själv och gav order pekandes med hela handen, så även denna dag när jag var ute och körde mellan risgrynsgröt och julskinka…

Telefonen ringer
-Martin
-Hej, det är jag, Marwan
-Hej.
-Du måste köpa mos!
Mos? Tänkte jag, vafan ska han med potatismos till nu?
-Okej…ehh mos säger du,
-Du måste köpa mos NU!
-Jajaja, hur mycket mos ska jag köpa?
-Två backar julmos!
För er som inte vid det här laget fattat det roliga, ber jag er lämna denna portal omedelbart, själv tar jag mig ett glas julmost.

Här kommer en annan klassiker…
Vi hade en stjärna som jobbade för ett bra tag sedan som vi kallade Nisse för att han hade ett omöjligt namn, en jugoslav som aldrig sett ett kök innan han klev in på Kallskänken. Ett av hans första jobb blev att köra ut 120 jultallrikar till de synskadades riksförbund. Han tog en lite för snäv kurva och välte alla jultallrikar, och ni kan tänka er hur en jultallrik ser ut när rödbetssalladen har slirat omkring som Tony Richardsson i plastformen. Nisse agerar iskallt och säger: Det är lugnt dom är ju blinda och ska ändå bara äta.

Icke välta jultallrikar

Icke välta jultallrikar

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Klockrent Martin!
    Mer moooos! =)

Lämna en kommentar