Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
26
Sep 09

Bär din marmeladjävel själv!

Det blev en sväng över till skördefesten och konstnatten igår, brinnande ljus och marschaller blandat med mängder av pumpor, hö och loppisar skapade en härlig atmosfär på ön. Jag hade innan avfärd suttit på Byttan och inmundigat diverse alkoholhaltiga drycker vilket gav utflykten ytterligare en dimension. Sara och Petter hade dukat upp dillchips och bira i bilens baksäte och jag och Ulf sjöng: Vi har det bra, vi här bak i bilen, vi vill inte vara med om nån krock! Sen small det till när Sara körde in i en lada full med pumpor, nej det gjorde hon inte, men vi sladdade upp hos en konsthandlare och sjöng Ben E Kings-Stand by me och kunde efter det lilla uppträdandet inkassera en cover-cd med Jennie Svensson, som var riktigt jävla skitdålig.

I Vickleby erbjöds det fläderhonung, döbakta pizzabullar och kaffe till svindyra priser, helt rätt, utbud och efterfrågan. Det blev ett trevligt stopp på Bloggstinas Bo Pensionat med en öländsk förrätt och japansk whisky. I Eriksöre slog den japanska whiskyn till och mitt köpbehov likaså, det slutade med ett spontanköp av 5 pumpor och ett par bruna träskor, fan.

Ikväll ska vi ha pirate konstnatt hemma hos oss, Såsen kan du spela?

Bäst var ändå igår när den lite för fulla och trötta mannen röt till sin fru. Han sammanfattade verkligen hela Eriksöre den kvällen: DU FÅR BÄRA DIN MARMELADJÄVEL SJÄLV!
Och när vi sedan såg ett MC-gäng i pipskägg och kort förkläde servera kroppkakor blev det bara för mycket, vi åkte genast hem.

All denna företagsamhet glädjer verkligen men får mig att minnas många av mina felsatsningar genom åren, här kommer ett av mina bestof idéer. Under FF till 1000 förra året fick jag en idé att vi skulle sälja chips på torget till matchen Sverige-Spanien som vi visade på storbild. Jag tog kontakt med Svenska Lantchips som givetvis gillade förslaget och dom såg även till att trycka texten ”FF till 1000” på alla 2000 påsar jag beställde (hälften normalsalt hälften gräddfil). Två pall chips anlände. och nu skulle jag tjäna feta cash! Synd bara att en av utställarna, Citygross delade ut gratis chips precis innan matchen, fan. Där stod jag med två pall jävla lantchips med FF-tryck och bäst före datum 080801.

Det slutade med att jag gick upp 10 kg, och kan aldrig mer äta lantchips.

Viktor badade i en Irish, den bästa i hela världen.

Viktor badade i en Irish, den bästa i hela världen.

Kohandel med pumpor på konstnatten

Kohandel med pumpor på konstnatten

800 spänn senare, but why?

800 spänn senare, but why?

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar