Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
16
Sep 09

Anthem är social kompetens

Tummen upp för Östrans nya reklamfilm, det luktar guldägg långa vägar. Ett mästerverk signerat Johan Carlsson Produktion, Sayswho och Wilson creative. Om någon dag får ni se filmen här, tänd alla ljus, köp popcorn till premiären. Det ryktas om ytterligare uppdrag på biodukar och lokaltv, kul.

Grabbkväll in absurdum på ingång med champoligan och Inter-Barcelona med Zlatten i huvudrollen, frossa i bira och burgare, prisa gud, här kommer skatteåterbäringen. På tal om skatt har jag fått ett papper från skatteverket som jag inte fattar ett skit av, jag misstänker att blanketten dom skickat är en lurig fälla och egentligen är det bara en sån där jobbig 3D-bild.

Ytterligare en jobbansökan damp ner i lådan på Kallskänken idag, också denna jobbsökande tjej beskrev att hon hade social kompetens, skönt. Det blir ju så svårjobbat om man inte har social kompetens. Tänk om man inledde sin jobbansökan så här istället:

Hej.
Jag söker jobb hos er och är snabb som fan, kan hantera stress i relativt normala doser, är sugen på att lära mig nya saker men inte för jävla mycket. Jag fattar inte ironi överhuvudtaget och har därför lite svårt för typ Killinggänget. Jag besitter ingen som helst social kompetens och har rätt svårt för att läsa av situationer som uppstår i grupp.

Eftersom så många refererar till just social kompetens, borde man kanske på högskolan införa just kurser i social kompetens för dom stackare som kanske känner att dom inte riktigt besitter det. Här kommer en typisk fråga från en tenta i social kompetens:

Du kommer in i fikarummet, du känner dig lite lurig i kistan, helt plötsligt och okontrollerat råkar du släppa en fis. Vad gör du?

1. Går fram till den på arbetsplatsen som ansvarar för bryggning av kaffe och säger: Hör du inte? Min mage rasar på grund av ditt jävla kaffe.
X. Slänger dig dramatiskt på golvet och skriker: IT’S A BOMB!!!
2. Knäpper upp skjortan 3 knappar och låter fisen inleda dig i första versen av Tommy Körbergs Anthem.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar