Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
06
Sep 10

Aldrig mer IKEA en lördag.

Golvlampan i vardagsrummet hade varit sönder sedan länge, enligt Taco en kommande designklassiker på IKEA. Egentligen var lampan inte helt sönder, den var bara trasig, dimmern hade slutat fungera. Den har i månader gett mig dåligt samvete eftersom jag redan innan sommaren lovat mig själv att reklamera den. Likaså behövde jag en ny matta efter vårens alla vinkalas, både Seger och lillbrorsan vet varför.

Min första lediga oplanerade helg på länge, jag har svårt att koncentrera mig, blicken från lampan bränner i ryggen. Ska jag? IKEA, en lördag får Bagdad att framstå som lugnet själv. Jag börjar plocka med annat för att förtränga, men för varje rörelsemoment lyckas jag få ögonkontakt med golvlampan, fan. Jag tar beslutet, IKEA, en lördag.

Väl i bilen känner jag mig motiverad, golvlampan tycks le nöjt i backspegeln, ja ja, du fick din reklamation tillslut. Jag rullar in i rondellen som leder in till kvarteret Bilen och mängden bilar är enorm, svettningar och hjärtklappning, jag vänder mig om mot golvlampan för att få stöd, den bara hånler, trots att den inte ens har en mun.

Backar in bilen i krigszonen, dvs lastzonen, den laglösa delen på IKEA, här finns ingen demokrati, ingen regering här går störst först, jag baxar ut lampan och får genast ta skydd av en lastvagn som kommer i full fart, jag kastar mig bakom en soptunna, vagnen rullar förbi, gråtande barn irriterade föräldrar och jag är inte ens inne i varuhuset än.

Lyckas kravla mig med lampan till reklamationsdisken, det ligger många utslagna på vägen, jag blöder, många har fått korv och glass från hjälporganisationer för att hålla humöret uppe, det är hemskt och se. Det finns också en avdelning där man kan lämna barn som kommit bort från sina föräldrar i tumulten.

Står och håller tillgodokvittot krampaktigt i handen, du kan Martin, du kan om du vill. Jag börjar se dubbelt, eller gör jag det? Skitsamma, det är riktigt mycket folk framför mig. Jag tar mig in, parerar ett antal äldre människor som går extremt långsamt, får en tackling av en familjefarsa som kollar på en tv-bänk, halkar på en napp, slår i axeln i en kökslucka, det är långt till lampavdelningen.

Fintar bort vagnen för en frireligiös familj och tar en lampa i farten, helvete! Matta, jag skulle ju ha en matta också. Tillbaka, matta, skrikande barn, varuhuset är en tickande bomb, jag måste ut, UT! Drar kortet i kassan, kör slalom fram till lastzonen, öppnar luckan, in med skiten, stänger luckan, kör, kör, kör!

Aldrig mer IKEA en lördag.

Be Sociable, Share!

Lämna en kommentar