Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
21
Feb 10

After worken, lördag, söndag och snöskottning

Afterwork på fredagar med Billy Lansdowne i spetsen har blivit en tradition, vi sitter som barn på julafton och lyssnar på hans skrönor från tv-laget och annat han varit med om, han är sannerligen en skicklig historieberättare och med hans lätta engelska brytning får berättelserna än jävligt härlig touch.

I lördags var jag helt ledig från Kallis, jag fick följande sms från Lotta någonstans kring lunchtid:
Ojojoj. Folk är helt galna idag! Många förfrågningar på din meny. Hur kan man se programmet igen? Vilka dagar kommer man kunna boka här? Kan man köpa med hem? Kommer programmet i repris? Driver Martin Kallskänken? Vilka dagar kan man se honom här? Tur att du inte är här!

Fick ett värmande meddelande från Mixmegapols programchef, det du Stina…eller just det, du är ju fan kommunalare nu…det du RixFM-Elin!

Det blev rätt lugnt igår kväll, skönt, bara 40 pers i huset, dj-data, hög volym så att det blödde ur folks öron, Millas Mirakel, plockbuffé, rödvin på tapeterna och redbullvodka. Men det var mycket trevligt.

Och sen dagens tema, snöskottning. Undrar om det är något typiskt svenskt, välfärds-snö-skottning. Det känns som varenda villaägare i stan är med i OS i snöskottning. På getingen där min kollega bor skottar folk fanatiskt, det är precis som man blir kvarterets svarta får och borde bli avrättad om man inte har plogat upp sin garageuppfart, trädgård och hela gatan utanför. Snöplogningen är ju annars en het topic i vardagliga diskussionerna för tillfället och är det något som irriterar folk så är det dålig skottning. Det känns lite som vi tar ut bitterheten för skitvädret på folk som har som ansvar att skotta. En medelålders kvinna som jobbar på Fredrikskans var på riktigt vansinnig för att det inte var skottat utanför hennes tvårumslägenhet i Smedby i torsdags morgon 05.30 när hon skulle till jobbet, världsklass.

Så idag har jag och Berjsten alltså skottat taket på Kallskänken, Richard hade sett svarta rubriker om plåttak som rasat samman runt om i landet, det var ett riktigt jävla skitjobb med livet som insats, men nu är det klart och det är ingen som tackar mig för att jag inte ligger resten av dagen i soffan och käkar ben & jerry, pillar mig i naveln, och slötittar på OS.

Flobrant är verkligen desperat, hon känner flåset i nacken när det gäller vår interna fight om flest antalet läsare på vår bloggar, det har nu gått så lång att hon har lagt ut nakenbilder, hör och häpna. Hon och hennes jon till pojkvän…ehh…alltså han är absolut inget jon, eller, jo det är han ju på ett sätt, äh vafan. Fia och Jon var här igår och dom försökte lura mig till Palace, men det är fan inte okej att stötta en verksamhet som håller på hyran, i synnerhet inte med ursäkten: det har ju varit jul och den biten.

Blir rik i Kalmar, importera och sälj snöskyfflar, helt slut överallt, finns inte en snöskyffel att få tag på i hela staden. Detta fick jag reda på i kassan på Jula, mannen bakom mig i kön frågade om jag ville hyra hans, ja sa jag, tar du kort?

Nu blir det färsk grillad majskyckling, mjölig potatis, en fet gräddsås, gelé och lite primörer, sug på den era pizzaoffer.

New kids on the block goes bananas!

New kids on the block goes bananas!


Snöskottning med livet som insats.

Snöskottning med livet som insats.

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Svar på ditt påhopp finns på min blogg 🙂 / Stina

Lämna en kommentar