Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se
29
Sep 09

5 (3) (5) SKOGEN LAS JOSON

Man skulle definitivt enbart kunna blogga om bara våra anställda på Kallskänken, det går inte en dag utan något fruktansvärt kul uppstår i köket, här kommer två riktiga klassiker…

Ofta har vi bra tryck på våra mackor och det händer att vissa sorter tar slut, denna dag ringde en man vid namn Lars Jonsson och beställde 5st skagen, inga konstigheter med den beställningen utan Titi traskar bort till kyldisken och packar dom sista 5 st skagen i en påse, på påsen skriver hon klart och tydligt: 5 SKOGEN, LAS JOSON. Men nu uppstår problematiken, en kund kommer samtidigt in och frågar Titi om 2 skagen, mackan är ju egentligen för tillfället slut, men Titi som är serviceminded lånar 2 st skagen av Lars Jonssons 5 skagen. Det betyder numera att Lars bara har 3st av sina 5st skagen i påsen. Titi måste nu fixa mer skagenbaguetter, men för att förtydliga att påsen inte är fullständig stryker hon ett streck över 5:an och sätter dit en 3:a istället. Nu står det alltså på påsen: 3 (5) SKOGEN LAS JOSON. Titi fixar sedan två skagen och lägger dom i påsen och korrigerar ytterligare en gång texten genom att stryka 3:an och sätta dit en ny 5:a. Nu står det på påsen 5 (3) (5) SKOGEN LAS JONSSON. Tror ni Lars blir konfunderad när han sedan ska hämta sina mackor och läser på påsen?

En annan bra mackhistoria är när vi hade uppsträckning i köket angående hantering av gårdagens mackor, dessa mackorna säljer vi inte utan ger bort dom till föreningar och annat löst folk. Problemet som uppstod denna gång var att ingen visste hur gamla mackorna var eftersom det var i slutet på veckan och alla veckans gårdagens mackor låg omärkta. Jag säger pedagogiskt till Titi: Du måste skriva vilken dag mackorna är ifrån annars vet vi ju inte när dom är gjorda. Titi nickar förstående och säger: No problems!

Nästa dag ska jag kontrollera om dom överblivna mackorna från gårdagen är uppmärkta enligt överenskommet, Titi öppnar stolt upp kylrummet och visar mig backen med mackorna. Där ligger det en lapp där det står: IGÅR

Be Sociable, Share!

En kommentar

  1. Martin, jag byter bort min butikschefstjänst vilken dag som helst för att få jobba på Kallskänken. Roligare kan det ju inte bli!

Lämna en kommentar