Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

november, 2015


26
Nov 15

Framtiden för Kalmar teater och Vallen

Vore det inte häftigt att göra Kalmar Teater till en än mer levande mötesplats. Kanske kan ett gäng nya aktörer driva hela byggnaden inklusive Vallen och gallerierna och förvandla hela området till en nytt spännande kulturcentrum. Typ:

  • Vänd på steken, dvs gör baksidan till framsidan! Renovera Vallen till en riktigt bra restaurang med tillhörande nattklubb. Typ ett klassiskt franskt brasserie med en egen teateröl. Lunch, brunch och middag. Bevara den vackra arikitekturen med nya moderna inslag och växtlighet. Det får bara Linda Camara lösa.
  • Låt en duktig krögare utifrån driva restaurangen med målsättning att göra den till en framtida institution. Gänget som driver Kafé Deluxe i Växjö och Far i hatten i Malmö är rätt på det.
  • Rekrytera en blytung teaterchef med lite kommersiellt tänk men ändå värdigt och hållbart kulturtänk. Modell Mimmi Mannheimer och fyll med nytt och spännande innehåll.
  • Mer content i gallerierna nedan. Konst och vinbar blir inkastare till resten av verksamheten. Kanske lite annat gutt så.

En investering i storleksordningen 15-20 miljoner, kanske något mer. Det löser Glebe eller P-O. Bara gört. Tack för mig.

 

 

 

 

Ett förslag bara.


3
Nov 15

Nu är det väl emulsion på gång! Mer majonnäs åt folket.

11225347_10153817226349274_8186139341317563642_n 12196310_10153821883559274_7133174342689891951_n

Under helgen arbetade man dygnet runt för att färdigställa majonnäsledningarna i korsningen N:a Vägen/Esplanaden i det som är den första etappen i att ansluta framförallt Kallskänken men också boende på Malmen till majonnäsfabriken i Norrköping, Kalmars genom tiderna största och viktigaste infrastrukturprojekt. I alla fall om man lyssnar till intressegruppen för emulsioner som lyckats samla ihop 5000 namnunderskrifter som i stort sett tvingade Kalmars kommunstyrelse att klubba igenom majonnäsledningarna.

Men det är långt ifrån alla som är nöjda med majonnäsprojektet. Folkhälsoinstitutet och Pelle Ström chef på Wellness Studio menar i en kritisk insändare i tidningen Barometern att ansluta boende på Malmen till majonnäsnätet vore en hälsorisk som kan nå oanade proportioner.

-Rent skitsnack, majonnäs är nyttigt, säger den redan hårt kritiserade krögaren Martin Nilsson som samtidigt menar på att det inte finns någon direkt forskning som tyder på att majonnäs skulle vara något som helst onyttigt. Nilsson som i ett annat inlägg i debatten tidigare i år gick ut hårt med att säga: ”får vi inte majonnäsledningar direkt in till Kallskänken innan år 2017 hotas 400 jobb”.

Nu har även andra kommuner visat intresse för projektet, bland annat Växjö Kommun där kommunalrådet Bo Frank är rädd för att näringslivet i Växjö kan halka efter i utvecklingen utan majonnäs i sina ledningar.

Det nya Krögarnätverket i Kalmar är något oväntat även de kritiska: ”Kallskänken kan gott och väl slå sig egna majonnäs” skriver man på sin Facebooksida.

På detta svarar Nilsson: ”Det är ungefär som att säga till Lohmander att använda riktigt smör i sin bea” han kontrar med att förutspå att Musik på Larmtorgets dagar är räknade i förmån för Majonnäs på Larmtorget. Ett evenemang som verkligen skulle lyfta staden menar Nilsson och syftar på antalet hotellnätter och övrig omsättning.

I ett försök att vinna mer opinion i frågan lanserar nu Kallskänken extrapris på smörgåstårta i två veckor, dels för att fira de nya ledningarna på Esplanaden, men också för att visa vilka oändliga möjligheter ledningarna medför. För nu är det emulsion på gång.

image002

Om du har specifika frågor som rör din framtida anslutning till det kommunala majonnäsnätet, eller vill beställa smörgåstårta kontakta vår kundservice på hej@kallskanken.nu.

 


2
Nov 15

Postgatan i White Guide Nordic

Ibland är livet lite märkligt, vi satt i planeringsmöte tidigare idag. Det var jag, Johannes och Viktor. Vi pratade om nästa steg för Postgatan. Förutom de tråkiga bitarna såsom ekonomi och skit så gick vi över på de lite mer roliga bitarna. Detaljer i service, utvecklingen av vinkällaren, utbyggnad av matsalen, öppet fler kvällar, ostronevent med Lasse-Fisk, bjuda ner fler krogvänner från huvudstaden för att köra gästspel. Det bubblade på som det brukar. För en sak har vi lärt oss. Ska man utveckla en restaurang, ja, då måste det liksom hända något hela tiden. Ungefär som i fotboll. Man får aldrig bli stillastående. För någonstans känner vi kanske att nyhetens behag börjar lägga sig något. Vi enades om att vi skulle behöva en ny boost.

Johannes hade sedan en utläggning om de nya rätterna på menyn samtidigt som det plötsligt vibrerade i allas fickor. Vi nåddes av den glada nyheten att Postgatan tydligen kommit med i prestigefyllda White Guide Nordic. Detta innebär, utan att veta vilket betyg vi fått, att enligt guiden är Postgatan en av de 92 bästa restaurangerna i landet men också en av de 250 bästa restaurangerna i Sverige, Danmark, Finland, Norge och Island.

Hur sjukt är inte det. Vi har förvisso möten en gång i veckan i någon timme. Men just där och då. Och samtidigt som vi pratade om behovet att få en liten knuff i marknadsföringen. Och jag skulle verkligen ljuga om jag inte tycker det är vansinnigt häftigt. I bransch där man vrider och vänder på vartenda krona och egentligen aldrig vet något om framtiden är det klart att en utmärkelse som denna ger en nytt självförtroende för oss att fortsätta våga satsa.

Och visst känner vi att vi är på rätt väg. Med en härlig och begåvad personal, duktiga producenter och leverantörer, men framförallt ni, alla våra gäster som verkligen ställt upp och välkomnat hem Johannes och Viktor till Kalmar. Att få vara med på den här resan är bland det roligaste jag gjort. Så där och då tog vi ett snabbt styrelsebeslut. Nu öppnar vi upp även på torsdagar!

Varmt välkomna att boka bord på Postgatan! En av länets tre bästa restauranger enligt White Guide och den biten.

11046820_343592142511695_7797173419917708105_n