Se fler  
Kalmarbloggar på hejkalmar.se

oktober, 2015


27
okt 15

Kalmar FF, kroppkaka och stans nya livescen

Vi pustar ut och konstaterar allsvenskt spel på GFA 2016. Gårdagens match blev symboliskt viktigt, och det märktes att mycket stod på spel, den där gnistan i spelarnas ögon var det länge sedan man såg. Återigen, man måste dö några gånger innan man kan leva. Nu väntar den mest spännande tiden på länge i Kalmar FF. Hög tid att jobba ännu hårdare på och utanför plan, mer strategiskt tänkande och framförallt ta vara på alla de bra förutsättningar man faktiskt har. Den absolut viktigaste delen i arbetet är innovationen. Vad är det som kommer att skilja Kalmar FF mot resten av fotbollssverige i framtiden såväl idrottsligt som organisatoriskt. Eller ska vi gå i samma upptrampade spår som innan? Är vi skickliga och smarta nog att växa i våra motgångar?

*

Jonna på Kallskänken hade bokat en spelning med Samvetet i fredags. Och vi var nervösa. Skulle det verkligen komma någon? Funkar verkligen Kallskänken som en livescen? Vad skulle våra hotellgäster säga? Det blev en succé. Fullt hus och en magisk kväll. Som tur var hade vi vår hovfotograf Jan Nordström på plats som dokumenterade. Se bilder nedan.

I lördags blev det ett kul pass på Postgatan. Och menyn vi har för tillfället är nog den absolut bästa hittills. Vad sägs om brynta kroppkakor fyllda med fläsklägg ifrån Västerslät, variation på Majs ifrån Solmarka Gård samt riven vit Albatryffel. (48000kr/kg)

Menyn i sin helhet:
Tartar på rimmad röding – vinaigrette på gurka, ansjovis och plommon – dill – rågcrunch
Postgatans brödservering
Brynta kroppkakor – fläsklägg ifrån Västerslät – variation på majs ifrån Solmarka gård – vit tryffel ifrån Alba
Grönkål ifrån trakten – blåmusslor – kummin
Bakat kycklingägg ifrån Vassmolösa – svamp i olika texturer – rökt oxmärg
Halstrad taggmakrill – mousseline på torsk – höstkål på olika sätt – emulsion på krabba, dill och brynt smör – dragon
Brie de meaux – fikon – honung smaksatt med grillad citron
Postgatans hemkryddade snapsar
Varm fläderbärslemonad – lavendel – citron – svartpeppar
Oktoberäpplen på flera vis – nypon – salvia – levain
Kvällens kaffegodis

*

Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar till Professorn på Kallskänken imorgon. Där vi har bestämt oss för att jobba vidare på vårt akademikerkomplex. Den här gången får vi besök av Lars Lindkvist som är är professor i organisation och ledarskap vid Linnéuniversitetet.
Lars kommer bubbla lite om ledarskap och i samma veva serverar vi sex rätter där köket låtit sig inspireras av kända ledares favoritmat som typ Churchill, Obama, Svennis och Pia Sundhage.Och som inte det vore nog tar Charlotte Berlevik med sig gitarren och förgyller vår kväll med lite musik. Kunskap, mat och kultur för endast 295kr
Boka din plats idag. Maila: hej@kallskanken.nu

SamvetetFotoJanNordstrom2322webb72dpi1500pixlar

SamvetetFotoJanNordstrom2325webb72dpi1500pixlar

SamvetetFotoJanNordstrom2331webb72dpi1500pixlar

SamvetetFotoJanNordstrom2383webb72dpi1500pixlar

Foto: Jan Nordström


23
okt 15

Rydström Nilsson #59 Musikens IKEA

59
Dags för nytt avsnitt! En analys av Håkan Hellströms enorma framgångar och ett fatalt misslyckande för Martins påkostade integrationsprojekt på Möllan.


20
okt 15

Professorn på Kallskänken 28/10

544672_10150730485329578_854049577_9216761_1876519663_n
Vi har bestämt oss för att jobba vidare på vårt akademikerkomplex. Den här gången får vi besök av Lars Lindkvist som är är professor i organisation och ledarskap vid Linnéuniversitetet.
Lars kommer bubbla lite om ledarskap och i samma veva serverar vi sex rätter där köket låtit sig inspireras av kända ledares favoritmat som typ Churchill, Obama, Svennis och Pia Sundhage.

Och som inte det vore nog tar Charlotte Berlevik med sig gitarren och förgyller vår kväll med lite musik.

Kunskap, mat och kultur för endast 295kr
Onsdag 28/10 19:00-ish
Endast 45 platser
Boka din plats idag. Maila: hej@kallskanken.nu
eller ring oss på 0480 – 169 50

Varmt välkomna!
Martin & Petter

Kallskänken – Institutionen för mat och dryck
Esplanaden 33
Kalmar


18
okt 15

Wilson 10 år och frugan öppnar butik

Vi börjar med ett stort grattis till Wilson Creative för 10 kreativa år som reklambyrå. Detta firades i fredags då kontoret ute på Varvsholmen hade förvandlats till ett enda stort barnkalas och det bjöds på mjukglass, lösgodis i överflöd, popcornmaskin på högvarv, tacos, men framförallt den numera Wilson-patenterade rundpingisen. Kunder, vänner och barn var välkomna vilket skapade en härligt varm atmosfär med glada kids överallt som sprang runt höga på socker, tv-spel och pyssel. En bra fest som växlade upp på kvällen och avslutades med en bussresa med temat nostalgi som tog oss till avslutningen, den Berlininspirerade nattklubben för kvällen döpt till Wilsonhain som hölls nere i gamla legendariska Underbars lokaler under Manana Manana. Vilken kväll! Och visst känner man lite extra för Wilson som en gång i tiden startade som ett UF-företag och som jag faktiskt fick möjlighet att jobba för i några projekt för några år sedan. Wilsons resa till nu är inte helt olik den vi fått göra trots att vi är i två helt skilda branscher, ett kompisföretag helt enkelt. Numera är Wilson hovleverantör för kommunikation till Kallskänken, Postgatan och Sinus. Som sagt, 10 år har gått, och visst har de något stort på gång i och med att byrån numera också finns representerade i Stockholm.

Och nu till en annan spännande resa! Min fru, Gabby, har sagt upp sig. Lämnat tryggheten som distriktschef på Deichman i Växjö och ska nu starta upp en butik tillsammans med gänget på Frank Atelier på Storgatan i Kalmar. Frisör och stylistsalongen Frank är också ett företag som bubblat de senaste åren och nu kompletterar man sitt redan breda utbud med något man skulle kunna kalla för en livsstilsbutik med alltifrån barnkläder från stekheta Mini Rodini till trendiga väskor från Bez Bukvy. Eller som Gabby och Josefine själva beskriver det: sånt folk gillar. Deras arbete med att fylla butiken med just sånt folk gillar är redan igång och den kommer vara up and runnin´ om ett par veckor.
1b7c046bc4

10_xx_3_1

11_2969

27_1075

large_Bukvy_Bag_02

OYOY+BOOKEND

url

url


2
okt 15

#58. Rydström & Nilsson Klokare men tråkigare

Vi rannsakar oss själva. Vad hände egentligen med podden? Hur blev vi… mätta? Hur kunde vi bli en del av etablissemanget? Vi som ständigt skulle vara i opposition! Hur blir det med poddens framtid? Vi backar bandet två år för att hämta energi. Vi får lyssna på ett gammalt klipp där utfasningen av Henrik Rydström har påbörjats, det som var fundamentet till podden. Idag, drygt två år senare snackas det om att Henke är aktuell som andratränare för Kalmar FF, hur hanterar vi det? Vi tar helt enkelt nya tag. Antingen kör vi eller kör vi inte. Nystart. Lyssna gärna!
58


1
okt 15

Kallskänken om den Franska revolutionen

I skolbänken på den där historialektionen, okoncentrerad och lite, lite för ointresserad. Kanske känner du som vi, att man inte riktigt tog in vad som hände under den Franska revolutionen.

Nu på onsdag får du en ny chans när vi på Kallskänken blir Frankofiler för en kväll med fransk mat, franska viner och fransk livemusik med Simone Bastani trio. Och som inte det vore nog
vi får också en dragning signerad Andreas Zedig om just den där Franska revolutionen.

Endast 295kr för: 6-rätter (!), musik och förhoppningsvis lite ny kunskap men framförallt, en oerhört trevlig kväll.
Boka ditt bord på hej@kallskanken.nu eller ring 0480 -169 50

franska